Trois Couleurs Blanc

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De Trois Couleurs-trilogie is een drieluik vol menselijke emoties, waarin de kleuren van vrijheid (Bleu), gelijkheid (Blanc) en broederschap (Rouge) met subtiliteit en prachtige cinematografie worden verkend. En het tweede deel is vanaf nu bij ons te zien! Trois Couleurs Blanc vertelt het verhaal van een Poolse immigrant in Frankrijk die, na een pijnlijke scheiding, vastbesloten is om zijn eer en fortuin te herwinnen. In deze film zien we hoe de onverwachte wendingen in zijn leven hem uiteindelijk leiden naar een onverwachte vorm van gerechtigheid.

Actrice Frieda Barnhard deelt 'Trois Couleurs Blanc'

Must-see omdat:

  • 1. De scène waarin Karol zijn ex, Dominique, in de telefooncel probeert te bereiken je meteen intrigeert. Waarom is zij zo’n naar persoon, maar vooral: is zij echt zo’n naar persoon of lijkt dat maar zo?

  • 2. Trois Couleurs Blanc licht werpt op kwesties als immigratie, culturele identiteit en sociale relaties - wat de film bijna 30 jaar later nog altijd relevant maakt voor hedendaagse discussies.

  • 3. Kieslowski in deze film fysieke afstand en onbereikbaarheid toont, maar impliceert dat die barrières slechts fysiek zijn.

Film in feiten

  • 1. Vrijwel elk shot in deze film bevat minstens één wit object. Wat wel toepasselijk is bij deze titel!

  • 2. Aan het begin van de film, tijdens het echtscheidingsproces van Karol, zie je een vrouw die het gerechtsgebouw binnenkomt: dit is een cameo van Juliette Binoche als het personage Julie uit Trois Couleurs Bleu (1993).

  • 3. De Trois Couleurs-trilogie is opgenomen in het boek ‘1001 Movies You Must See Before You Die’.

“Nee, ik heb gewoon geld nodig.”

Karol (Trois Couleurs Blanc)

Deze films werden ook geselecteerd door Frieda Barnhard

Trois Couleurs Rouge

Trois Couleurs Bleu

The Worst Person in the World

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.