Trois Couleurs Rouge

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De Trois Couleurs-trilogie is een drieluik vol menselijke emoties, waarin de kleuren van vrijheid (Bleu), gelijkheid (Blanc) en broederschap (Rouge) met subtiliteit en prachtige cinematografie worden verkend. Trois Couleurs Rouge vertelt het verhaal van een toevallige vriendschap tussen een jonge vrouw en een gepensioneerde rechter, wiens levens onverwacht met elkaars verweven raken door een complexe reeks gebeurtenissen in Genève. Thema's als eenzaamheid, willekeur en lotsbestemming staan centraal in dit bijzondere kunstwerk.

Actrice Frieda Barnhard deelt 'Trois Couleurs Rouge'

Must-see omdat:

  • 1. Deze film niet voor niets op plek 85 staat van de Letterboxd top 250!

  • 2. Het verhaal, het acteerspel, de cinematografie en de muziek ongekend goed op elkaar aansluiten.

  • 3. Trois Couleurs Rouge de verschillende verhaallijnen feilloos met elkaar weet te verweven.

Film in feiten

  • 1. Voorafgaand aan het filmen vroeg Krzysztof Kieslowski aan hoofdrolspeelster Irène Jacob of ze als kind ooit een andere naam wenste. Ze vertelde hem dat ze altijd al Valentine had willen heten, dus dat werd de naam die in de film werd gebruikt!

  • 2. Wijlen Krzysztof Kieslowski is de zesde regisseur die met zijn laatste film een Oscarnominatie kreeg voor beste regisseur. Dit na o.a. Ingmar Bergman en Joseph L. Mankiewicz!

  • 3. Leuk detail: in alle drie de delen van de trilogie is een ouder persoon te zien die een lege fles in een prullenbak probeert te gooien. In deze laatste film helpt Valentine de persoon, terwijl in de andere twee delen het hoofdpersonage alleen maar toekijkt.

“People have a right to their secrets.”

Valentine (Trois Couleurs Rouge)

Deze films werden ook geselecteerd door Frieda Barnhard

Trois Couleurs Blanc

Trois Couleurs Bleu

The Worst Person in the World

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.