Trois Couleurs Bleu

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De Trois Couleurs-trilogie is een drieluik vol menselijke emoties, waarin de kleuren van vrijheid (Bleu), gelijkheid (Blanc) en broederschap (Rouge) met subtiliteit en prachtige cinematografie worden verkend. En het eerste deel is vanaf vandaag bij ons te zien! Trois Couleurs: Bleu verkent de emotionele reis van Julie (Juliette Binoche), die probeert te ontsnappen aan haar verleden en op zoek is naar persoonlijke bevrijding na het verlies van haar man en kind.

Actrice Frieda Barnhard over 'Trois Couleurs Bleu'

Must-see omdat:

  • 1. Trois Couleurs Bleu je meevoert in Julie’s verhaal van rouw, waarbij het niet vervalt in clichés maar je echt laat voelen.

  • 2. Je je hart verliest in de wonderschone muziek van de Poolse filmcomponist Zbigniew Preisner.

  • 3. Je deze film na één keer kijken nog lang niet volledig hebt gezien. Alles heeft betekenis, alles heeft een boodschap, en dat zul je pas na meerdere keren bekijken volledig begrijpen.

Film in feiten

  • 1. Dit is de enige film van de Trois Couleurs-trilogie die zich daadwerkelijk in Frankrijk afspeelt.

  • 2. Regisseur Krzysztof Kieslowski is een man van precisie: voor een shot was hij van mening dat het suikerklontje de koffie in precies 5 seconden moest opnemen. Hij liet zijn regieassistent meerdere merken testen om er een te vinden die precies ‘de juiste tijd kostte’.

  • 3. Aan het begin van de film vermeldt de bankier Julie's bankrekening-ID, 27-06-41-196. De eerste cijfers komen overeen met de verjaardag van de regisseur, 27 juni 1941.

“Why are you crying? Because you’re not.”

(Trois Couleurs Bleu)

Deze films werden ook geselecteerd door Frieda Barnhard

Trois Couleurs Rouge

Trois Couleurs Blanc

The Worst Person in the World

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.