While We're Young

Kijk je ogen uit.

€7,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In While We're Young raken twee veertigers (Ben Stiller en Naomi Watts) bevriend met twee twintigers (Adam Driver en Amanda Seyfried), bij wie het leven zoveel leuker en gemakkelijker lijkt. Zouden de levenslessen van de twintigers hun burgerlijke leven iets wilder kunnen maken? While We’re Young is een hilarische komedie, die het thema volwassenheid volledig op de schop neemt.

Filmexpert Daan Vermeulen over 'While We're Young'

Volwassenheid; bestaat dat écht?

Door Nikki Nilwik

In Nederland word je op je 18e verjaardag volwassen. Vanaf dat moment mag je stemmen, alcohol kopen en autorijden – en oh, wat voelden we ons op die leeftijd ook écht volwassen. Helaas barst deze roze wolk al snel wanneer je ouder wordt en erachter komt dat je eigenlijk niets weet en nog lang niet volwassen bent. Ieder jaar hoop je opnieuw wakker te worden met het gevoel opeens wel écht volwassen te zijn, maar helaas word je iedere keer opnieuw weer teleurgesteld. Op welke leeftijd we volwassen worden, wat volwassenheid eigenlijk betekent en of we dit punt wel willen bereiken, zijn allemaal vragen die in het hilarische Amerikaanse drama While We’re Young besproken worden.

Cornelia en Josh’s (gespeeld door de geweldige Naomi Watts en Ben Stiller) leven begint een beetje in een sleur te komen. Josh werkt al acht jaar lang aan dezelfde documentaire en Cornelia blijft maar in de schaduw van haar vader leven. De creativiteit en liefde voor het leven zijn bij beiden ver te zoeken. Bij hun vrienden kan het koppel helaas ook weinig inspiratie vinden, want daar draait alles om kinderen. Kortom, een frisse wind kan dit uitgebrande filmduo zeker wel gebruiken. Gelukkig zijn daar Darby (Amanda Seyfried) en Jamie (Adam Driver), een ambitieus, jong en enorm openhartig koppel dat Cornelia en Josh als prins op het witte paard uit hun sleur haalt. Darby en Jamie zijn namelijk alles wat Cornelia en Josh niet zijn; nieuwsgierig, onzelfzuchtig en goed in hun werk. Zo goed zelfs dat de twee echtparen besluiten samen een documentaire te maken, maar je weet wat ze zeggen: het gras lijkt altijd groener aan de overkant…

Noah Baumbach maakte deze film om te entertainen en dat is hem zonder twijfel gelukt. Van de bekende Amerikaanse acteurs, tot de onverwachte plottwist, de verrassende shots, de genadeloze humor én de semi-beantwoorde levensvragen, alles zorgt ervoor dat While We’re Young een film is om schaamteloos van te genieten. En vergeet niet; volwassenheid is een keuze!

Must-see, omdat:

  • 1. De cast van While We’re Young geweldig is. Vooral Adam Driver – waar Noah Baumbach later ook de film Marriage Story mee maakte – is een genot om naar te kijken.

  • 2. While We’re Young volwassen worden minder vervelend maakt. De film benadrukt dat iedereen tegen dezelfde problemen aan loopt en zorgt ervoor dat we de humor ervan kunnen inzien, in plaats van bij de pakken te gaan neerzitten.

  • 3. Regisseur Noah Baumbach een film heeft gemaakt waarvan we optimaal kunnen genieten, maar die er tegelijkertijd ook voor zorgt dat we nadenken over thema’s als volwassenheid en kunst.

“For the first time in my life I've stopped thinking of myself as a child imitating an adult.”

Josh (While We’re Young)

Deze films werden ook geselecteerd door Daan Vermeulen

Shabu

You Were Never Really Here

Corpus Christi

Minding the Gap

Kijk je ogen uit.

€7,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.