Background image

Helaas, deze actie is afgelopen.

Meer films? Klik hier.

De filmprijs van het Europees Parlement betrekt sinds 2021 het publiek rechtstreeks bij de keuze van de winnaar van de LUX-publieksprijs, samen met de Europarlementariërs. De vijf genomineerde films werden onthuld tijdens het European Film Awards-festival: Will-o’-the-Wisp, Triangle of Sadness, Close, Burning Days en Alcarràs. Van 7 t/m 17 juni 2023 kijk je twee van deze films, Close en Will-o’-the-Wisp, gratis hier op Cinetree.

Om de winnaar te helpen kiezen, heeft het Europees Parlement jouw stem nodig. Stemmen kan tot 12 juni 2023. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de ceremonie in het Europees Parlement in Brussel op 27 juni 2023.


De kanshebbers

Close & Will-o’-the-Wisp

Meer weten?

Over Cinetree

Wat is Cinetree precies?

Onze collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires met een goed verhaal. Wekelijks selecteren we samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels die je gezien moet hebben. Iedere film wordt persoonlijk ingeleid en van context voorzien zodat de verhalen blijven hangen, ook nadat de film is afgelopen.

Hoe kan ik lid worden?

Als je lid wil worden van Cinetree, klik dan rechtsboven op ‘Probeer gratis’ en vul hier vervolgens het registratieformulier in. Je kunt je ook rechtstreeks via de knop hieronder aanmelden voor de proefperiode van 14 gratis dagen. Tijdens de registratie heb je de mogelijkheid een actiecode in te voeren, mocht je die ontvangen hebben.