Background image

Kijk naar de genomineerde films en kies je favoriet

LUX – Europese publieksprijs voor de beste film

De filmprijs van het Europees Parlement betrekt sinds 2021 het publiek rechtstreeks bij de keuze van de winnaar van de LUX-publieksprijs, samen met de Europarlementariërs. De vijf genomineerde films werden onthuld tijdens het European Film Awards-festival: Will-o’-the-Wisp, Triangle of Sadness, Close, Burning Days en Alcarràs. Van 7 t/m 17 juni 2023 kijk je twee van deze films, Close en Will-o’-the-Wisp, gratis hier op Cinetree.

Om de winnaar te helpen kiezen, heeft het Europees Parlement jouw stem nodig. Stemmen kan tot 12 juni 2023 en je maakt ook nog eens kans op een ticket voor de uitreikingsceremonie van de LUX-publieksprijs op 8 juni 2022* in het Europees Parlement in Straatsburg!

*als de dan geldende COVID-19 maatregelen in Frankrijk het toelaten.


De kanshebbers

Close & Will-o’-the-Wisp

Flee

  • 2021
  • Documentary, Animation, Biography
  • 89 minuten

De ontroerende documentaire Flee vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van de Afghaans-Deense Amin, die voor het eerst zijn verhaal over de reis als vluchteling vanuit Kabul naar het westen deelt. Toch is Amin’s verhaal veel groter dan dat; het is een verhaal van alle oorlogen en alle tijden.

Meer weten?

Over Cinetree

Wat is Cinetree precies?

Onze collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires met een goed verhaal. Wekelijks selecteren we samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels die je gezien moet hebben. Iedere film wordt persoonlijk ingeleid en van context voorzien zodat de verhalen blijven hangen, ook nadat de film is afgelopen.

Hoe kan ik lid worden?

Als je lid wil worden van Cinetree, klik dan rechtsboven op ‘Probeer gratis’ en vul hier vervolgens het registratieformulier in. Je kunt je ook rechtstreeks via de knop hieronder aanmelden voor de proefperiode van 14 gratis dagen. Tijdens de registratie heb je de mogelijkheid een actiecode in te voeren, mocht je die ontvangen hebben.