Background image

I’m every woman

Op Cinetree brengen we het liefst zo vaak mogelijk een ode aan de vrouw! Dat doen we met films zoals het energieke coming-of-age verhaal Rocks, met La Danseuse (over belle-epoquedanseres Loïe Fuller) én natuurlijk met het jaarlijks terugkeren van ons HER Film Festival.

Themafilms

Te zien op Cinetree

Rondom elk thema kiezen we 3 films uit die op hun eigen manier aansluiten op de thematiek. Bijvoorbeeld Rocks: een Brits coming-of-age drama over de 15-jarige Shola en haar vriendinnen, La Danseuse en films als I, Tonya en The Human Voice – de nieuwste film van Pedro Almodóvar met de altijd prachtige Tilda Swinton in de hoofdrol.

Rocks

 • 2019
 • Drama, Coming-of-age
 • 93 minuten

In dit Britse coming-of-age drama maak je kennis met de 15-jarige Shola, ook wel ‘Rocks’ genoemd. Volgens haar leraren is het echt tijd om na te gaan denken over de toekomst, maar Rocks is in haar hoofd vooral bezig met haar lastige thuissituatie... Gelukkig heeft ze haar beste vriendinnen waar ze altijd op kan terugvallen.

I, Tonya

 • 2017
 • Biography, Comedy, Drama
 • 119 minuten

In I, Tonya stapt de Oscargenomineerde Margot Robbie in het waargebeurde verhaal van kunstschaatsster Tonya Harding. Onder begeleiding van een fantastische soundtrack en een gezonde dosis humor, volgen we Tonya van haar rise to fame tot de fout die haar carrière beëindigt (en haar de meest gehate persoon ter wereld maakt).

The Human Voice

 • 2020
 • Drama
 • 30 minuten

Met The Human Voice maakt Pedro Almodóvar een geheel eigen versie van het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau. De film wordt gedragen door een telefoongesprek dat Tilda Swinton voert met haar ex-geliefde. Ze doorloopt allerlei verschillende emoties tot haar leven uiteindelijk letterlijk en figuurlijk in elkaar stort.

Artikelen, Originals, Docu’s

Uitgelicht

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers verzamelt daarom allerlei extra informatie en content over de films en thema’s, zodat we nog meer over deze onderwerpen met jullie kunnen delen.

De female gaze

Als ik je zou vragen welke grote filmregisseurs je kent, hoeveel vrouwen zouden er dan in dat rijtje staan? Menig filmliefhebber kan een tiental namen opnoemen, maar die zullen voornamelijk van mannelijke regisseurs zijn. De vrouwelijke blik wordt namelijk nog altijd onderbelicht in de filmwereld, en dat heeft meer impact dan je denkt. Daarom in de spotlight: de female gaze!

Elk jaar vindt in oktober HER Film Festival plaats op Cinetree: het eerste online filmfestival waar de vrouw centraal staat. Voor de editie van 2021 maakten we samen met Simavi de korte film 'Her Story, My Story'.

Cinetree Original: Ode aan de vrouw

Vrouwen strijden al jaren voor gelijke rechten, vrijheid en een gelijkwaardige behandeling. Maar voor permanente verandering hebben we ook mannen nodig die zich hard maken voor emancipatie in de breedste zin mogelijk. In deze Cinetree Original brengen we samen met dichter Jesse Laport een ode aan de vrouw. Want laten we even de tijd nemen… voor haar.

Nadat Wende Snijders als kind de voorstelling Cats in Carré zag, wist ze meteen wat haar droom voor later moest zijn: in een theater of op een podium te staan. Ze wist niet hoe, maar wel dat ze alles op alles ging zetten om mee te mogen doen aan de magie. In deze Cinetree Original neemt Wende je mee op weg naar het waarmaken van haar dromen. Via de Kleinkunstacademie, naar zelf in Carré, en weer door naar het volgende doel.

Themafilms

Meer zien?

Suffragette

 • 2015
 • Drama, History
 • 106 minuten

Een film over vrouwenrechten in een door mannen gedomineerde filmwereld: je moet het maar durven. Regisseur Sarah Gavron (Brick Lane en This Little Life) ging de uitdaging aan en maakte - samen met een absolute sterrencast - het belangrijke en meeslepende Suffragette. Over vrijheid, gelijkheid en vooral… over de oeverloze kracht van vrouwen.

Goldie

 • 2019
 • Drama
 • 88 minuten

De 18-jarige Goldie (Slick Woods) heeft één doel voor ogen: popster worden. Ze is ervan overtuigd dat alleen op die manier haar problemen zullen verdwijnen en ze voor haar twee kleine zusjes kan zorgen - hulp van haar verslaafde moeder of foute vriendjes hoeft ze niet te verwachten.

Mustang

 • 2015
 • Drama
 • 97 minuten

Vijf verweesde zusjes groeien op in een traditioneel Turks dorpje en worden voorbereid op hun uithuwelijking. Bij de oudste zusjes lijkt de uithuwelijking volgens plan te verlopen, totdat de jongste besluit te rebelleren en het hele dorp in rep en roer is.