Background image

Wereldvluchtelingendag op Cinetree

Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag: de dag om extra stil te staan bij de miljoenen mensen die wereldwijd gedwongen op de vlucht zijn en alles kwijt zijn geraakt. Hun huis, hun familie en vrienden, maar ook zekerheid en perspectief.

Cinetree is een filmclub met een missie. We geloven dat film bruggen kan bouwen en ons, rondom belangrijke thema's zoals de vluchtelingencrisis, kan helpen elkaar beter te begrijpen. Daarom sloegen wij in 2024 net als voorgaande jaren de handen ineen met UNHCR én dit jaar ook met Rooted en De Hoorneboeg om je mee te nemen in het leven van een vluchteling voor, tijdens en na de vlucht. Op 20 juni organiseerden we samen Rooted Festival bij De Hoorneboeg, en van 20 t/m 26 juni keek je hier op Cinetree gratis naar de Iraanse speelfilm Hit the Road en naar de aangrijpende korte documentaire Children of the Labyrinth.


De filmselectie

Over Cinetree

Cinetree is een online filmplatform van Nederlandse bodem. Bij Cinetree geloven wij dat films zaadjes kunnen planten. Ze kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Deze films kiezen wij bij Cinetree met liefde voor onze leden uit en met hun bijdrage vertellen we nieuwe verhalen.