Vijf films om in je eentje te verslinden

Door Corstiaan van Pelt • 17 apr. 2018

Geen vrienden over de vloer vanavond? Of heb je gewoon heel veel behoefte aan me-time? Deze vijf films zijn perfect om in je eentje te verslinden.

The Party

The Party. Klinkt niet echt als een film om in je eentje te kijken, toch? Wél als je bedenkt dat de film een zwarte Britse komedie is over een feestje dat volledig uit de hand loopt. Weet je meteen waarom je niet altijd vrienden over de vloer wil hebben. Met fantastisch spel van o.a. Kristin Scott Thomas (Il y a longtemps que je t'aime) en messcherpe dialogen over politiek, relaties en ontrouw.

Broers

Deze film laat je zien dat het goed is om een eigen identiteit te vinden, los van je vrienden. In Broers zien we namelijk hoe Lukas (Jonas Smulders), los van zijn oudere broer, zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Victoria

Een jonge Spaanse vrouw is in haar eentje in Berlijn gaan wonen. Tijdens een avond uit zorgt een flirt ervoor dat de nacht een uitzonderlijke wending neemt. Eén nacht, alles in één ononderbroken take gefilmd. En na afloop van deze 134 minuten? Dan zal de adrenaline nog pompen, voel je nog zwemen van euforie, angst, intense opwinding én teleurstelling.

De Regels van Matthijs

Soms is er niets fijner dan even weg te dromen en in iemand anders zijn wereld te stappen. Filmmaker en goede vriend Marc Schmidt biedt in deze documentaire een spraakmakende blik in de wereld van de autistische Matthijs. Een uitermate intense film, die een eerlijk en levensecht inzicht probeert te geven in het hoofd van Matthijs

The Visit: An Alien Encounter

Ben jij voorbereid op contact met buitenaards leven? The Visit: An Alien Encounter is een cinematische documentaire over die vraag. Tijdens de film bekruipt je langzaam maar zeker de relativiteit van ons eigen bestaan en blijf je achter met meer vragen dan antwoorden. Wie zijn wij en wat doen we hier eigenlijk? Is er leven in het heelal en hoe zouden zij zich aan ons tonen? En wat zouden zij eigenlijk van ons vinden?