Cinetree Filmclub

Stand up for your rights

22 april: I am Greta

In april staat op Cinetree het thema ‘Stand up for your rights’ centraal. Een thema dat zowel over rechten als over vrijheden gaat; over opkomen voor jezelf, voor anderen en voor waar je in gelooft. Als er iemand is die dat vol overtuiging doet, is het de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg wel. Met ongeveer de halve wereld tegen zich, blijft ze strijden voor een betere toekomst voor de komende generaties. Daarom bespreken we tijdens de Filmclub van deze maand de documentaire I Am Greta, waarin je Greta anderhalf jaar lang volgt.


Ben jij erbij?

Editie één

Shoplifters met o.a. Jochem Myjer

Dinsdag 9 maart vond de eerste editie van onze Filmclub plaats. We hebben genoten van de bijzondere verhalen van onze gasten (o.a. Jochem Myjer en Reinier Sijpkens)! Heb jij de Filmclub moeten missen of wil je de gesprekken gewoon nog eens horen?

De Filmclub, 9 maart 2021

Besproken tijdens de Filmclub

Shoplifters

Één van de favoriete films van Jochem Myjer is de Gouden Palm-winnaar Shoplifters. Een geestig, ontroerend en warm portret van Hirokazu Kore-Eda (Like Father, Like Son) over een samengesteld gezin vol kleine criminelen, dat overleeft door het plegen van winkeldiefstal. Het is wellicht niet de bloedband die de Shibata’s delen, maar vooral de ongelimiteerde hoeveelheid liefde die hen met elkaar verbindt.

Hector and the Search for Happiness

Reinier Sijpkens van de Muziekboot laat zich in het dagelijks leven graag inspireren door Hector and the Search for Happiness. Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd wat geluk nou eigenlijk is, en op die vraag geeft deze film heel wat mogelijke antwoorden. Een heerlijke feel-good film met een cast (o.a. Stellan Skarsgård, Rosamund Pike en Barry Atsma) waar je u tegen zegt!

Meer info

Over de filmlub

Bij Cinetree staan de films en verhalen natuurlijk centraal, maar zeker ook onze leden – die steeds vaker de rol van curator op zich nemen. Dat vinden wij te gek! We zochten naar een vorm om in deze tijd met jullie samen te komen; om het over films te hebben maar ook om verder te praten over het onderwerp en over hoe een film ons raakt.

Ontzettend enthousiast zijn wij daarom over deze toevoeging aan ons platform: de Cinetree Filmclub! De Filmclub is elke maand live te bekijken voor al onze leden. Wil jij ook meedoen tijdens de volgende Filmclub en je mening delen of vragen stellen? Stuur een mailtje naar jort@cinetree.nl en we nemen contact met je op!