Background image

De Cinetree Filmclub

Filmclub editie vier

Coming soon…

Op de hoogte blijven?

Filmclub editie drie

Portrait de la jeune fille en feu

Op 26 mei was het weer tijd voor de Filmclub en deze keer stond één van onze grote filmische favorieten centraal: Portrait de la jeune fille en feu van Céline Sciamma. Curator Gaite Jansen ging erover in gesprek met mede-actrice Yootha Wong-Loi-Sing, Adriënne en Marc van Cinéart (die de distributie doen van heel Sciamma's oeuvre en daarmee de échte kenners zijn) en met seksuologe Ellen Hawinkels.

Bekijk de recap van de Filmclub

Filmclub editie twee

I Am Greta met de VN, Patagonia en Extinction Rebellion

In april gingen we in gesprek over I Am Greta. Deze keer op een hele andere manier dan de maand ervoor, namelijk via Zoom. Op deze manier konden we met jullie en onze gasten écht de diepte in over de documentaire over Greta Thunberg en alle thema's die erin naar voren komen.


Besproken tijdens de Filmclub

I Am Greta

In april staat op Cinetree het thema ‘Stand up for your rights’ centraal. Een thema dat zowel over rechten als over vrijheden gaat; over opkomen voor jezelf, voor anderen en voor waar je in gelooft. Als er iemand is die dat vol overtuiging doet, is het de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg wel. Daarom bespreken we tijdens de Filmclub van deze maand de documentaire I Am Greta, waarin je Greta anderhalf jaar lang volgt.

We the Power

Bij Cinetree zijn we groot fan van Patagonia; hun liefde voor de planeet is inspirerend en vooruitstrevend. Onlangs maakte Patagonia een korte documentaire over de potentie van lokale, duurzame energie genaamd We The Power, en die delen we nu samen op ons platform. Tijdens de Filmclub lichtte Annemarie van Patagonia toe hoe er vanuit het bedrijf naar het klimaatprobleem wordt gekeken en wat ze er concreet tegen doen.

Filmclub editie één

Shoplifters met o.a. Jochem Myjer

Dinsdag 9 maart vond de eerste editie van onze Filmclub plaats. We hebben genoten van de bijzondere verhalen van onze gasten (o.a. Jochem Myjer en Reinier Sijpkens)! Heb jij de Filmclub moeten missen of wil je de gesprekken gewoon nog eens horen?

De Filmclub, 9 maart 2021

Besproken tijdens de Filmclub

Shoplifters

Één van de favoriete films van Jochem Myjer is de Gouden Palm-winnaar Shoplifters. Een geestig, ontroerend en warm portret van Hirokazu Kore-Eda (Like Father, Like Son) over een samengesteld gezin vol kleine criminelen, dat overleeft door het plegen van winkeldiefstal. Het is wellicht niet de bloedband die de Shibata’s delen, maar vooral de ongelimiteerde hoeveelheid liefde die hen met elkaar verbindt.

Hector and the Search for Happiness

Reinier Sijpkens van de Muziekboot laat zich in het dagelijks leven graag inspireren door Hector and the Search for Happiness. Iedereen heeft zich wel eens afgevraagd wat geluk nou eigenlijk is, en op die vraag geeft deze film heel wat mogelijke antwoorden. Een heerlijke feel-good film met een cast (o.a. Stellan Skarsgård, Rosamund Pike en Barry Atsma) waar je u tegen zegt!

Meer info

Over de filmclub

Bij Cinetree staan de films en verhalen natuurlijk centraal, maar zeker ook onze leden – die steeds vaker de rol van curator op zich nemen. Dat vinden wij te gek! We zochten naar een vorm om in deze tijd met jullie samen te komen; om het over films te hebben maar ook om verder te praten over het onderwerp en over hoe een film ons raakt.

Ontzettend enthousiast zijn wij daarom over deze toevoeging aan ons platform: de Cinetree Filmclub! De Filmclub is elke maand live te bekijken voor al onze leden. Wil jij ook meedoen tijdens de volgende Filmclub en je mening delen of vragen stellen? Stuur een mailtje naar jort@cinetree.nl en we nemen contact met je op!