Background image

Join the community

Cinetree Filmclub

De Cinetree Filmclub is dé plek waar onze community samenkomt. Omdat we bij Cinetree met zoveel filmliefhebbers zijn, willen we graag een plek bieden waar iedereen zijn enthousiasme en passie voor film kan delen. Op deze pagina vind je dus artikelen van onze leden, polls, bijdragen vanuit team Cinetree én jij kunt jouw filmtips met ons delen.

Zelf iets bijdragen?

Wil je zelf iets bijdragen? Je kunt bijvoorbeeld helpen met de filmprogrammering, een artikel schrijven, meedenken over concepten/campagnes of zelf een filmavond organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden, alles is mogelijk! Als je iets wil doen, stuur dan een mailtje naar info@cinetree.nl.

Poll

In welke taal kijk jij het liefste film?

Cinetree-lid Danny over tijdloze cinema

“Op een koude en regenachtige zaterdagmiddag besloot ik onlangs de klassieke film The Kid te gaan kijken. Geen gesproken woord, zwart-wit beeld en een heel ander tijdsbeeld. Het vooroordeel is dan al snel dat het wel saai zal zijn…”

Jasmine heet eigenlijk geen Jasmine

Blue Jasmine: een film over de chaos die ontstaat in het leven van hoofdpersonage Jasmine na de breuk met haar man, tevens oplichter, en de psychische effecten die daar het gevolg van zijn.”

De zoete pijn van Scandinavische cinema

“Wat is toch dat masochistische trekje van de liefhebbers van Scandinavische cinema? Ik ben zelf ook groot fan van de Scandinavische producties. Ik denk dat ik het wel kan uitleggen.”

Marion over Mother

“Waar de documentaire Mother me onmiddellijk weet te raken, is de warme zorg; de hulpverleners die alle tijd hebben, met z’n drieën zorgen voor één patiënt en zelfs een oma die zorgt voor de oudste kinderen. Hun innerlijke boosheid is zichtbaar en voelbaar.”

De top 5 filmclubfavorieten aller tijden

Wat zijn de films waar jullie écht geen genoeg van konden krijgen? Samen met Cinetree-leden Esther, Marijn, Danny, Marc en Pepijn dook onze filmprogrammeur Anne in de geschiedenis van Cinetree en presenteren wij vol trots de vijf filmclub favorieten aller tijden.

De gouden filmtip

Weet jij een film die we echt nog eens moeten programmeren? Laat het ons weten!

Cinetree. Mede mogelijk gemaakt door jou

Films kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Maar er zijn zoveel verhalen die nog niet verteld worden, omdat er een taboe op ligt of de maker simpelweg de kans nog niet heeft gekregen. Meer leden betekent meer budget om dit soort films te maken. Help je mee? Voor ieder persoon die je lid maakt krijg je een maand Cinetree cadeau, onbeperkt!