Background image

Cinetree Filmclub

Welkom bij onze Filmclub! De plek waar de Cinetree community samenkomt. Omdat we bij Cinetree met zoveel filmliefhebbers zijn, willen we graag een platform bieden waar iedereen zijn enthousiasme en passie voor film kan delen. Op deze pagina vind je dus artikelen van onze leden, reviews, bijdragen vanuit team Cinetree én jij kunt jouw mening met ons delen.

Zelf iets bijdragen?

Wil je zelf iets bijdragen? Je kunt bijvoorbeeld helpen met de filmprogrammering, een artikel schrijven, meedenken over concepten/campagnes of zelf een filmavond organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden, alles is mogelijk! Als je iets wilt doen, stuur dan een mailtje naar nanne@cinetree.nl.

Samen thuis Filmclub

Om deze feestmaand toch samen te komen en spreken over de films die ons raken, organiseren we in december een wekelijkse Samen thuis Filmclub. We bespreken elke woensdag om 19:00 uur een film uit de maandprogrammering met onze leden en curators, waarna we tegelijkertijd naar de film in kwestie zullen kijken. Achteraf is er, om 21:30 uur, de mogelijkheid om verder te praten bij onze online afterparty!

🍿🍿🍿

woensdag 8 december: C’est ça l’amour

woensdag 15 december: Mi Vida
Met regisseur Norbert ter Hall

woensdag 22 december: Gli Anni Più Belli

woensdag 29 december: Le Ballon Rouge

🍿🍿🍿


Meer details volgen! Meld je via onderstaande button aan om op de hoogte te worden gehouden van updates over de Filmclub:

Estelle’s filmfavorieten van november

Woman at War

In deze film zien we hoe koordirigent Halla het heft in eigen handen neemt en zich vormt tot een echte “Klimaat Terrorist”. Het is een humoristische kijk op alle klimaatproblemen waarmee we tegenwoordig dagelijks mee geconfronteerd worden. Wanneer niemand kijkt, gaat Halla stiekem op pad en word ze gevolgd door een band die passende muziek speelt bij haar belevenissen. Het hoofdpersonage is een echte powervrouw die zich door geen staat of man laat stoppen, ze heeft me geïnspireerd en laten nadenken over mijn eigen gewoontes. Ik vind dat klimaat terrorisme er nog nooit zo goed uit heeft gezien als in de film Woman at war.

The Red turtle

Na het kijken van “The Red Turtle’” vroeg ik me eigenlijk af waar het precies over ging, snel realiseerde ik me dat dit een levensles is verpakt als film. Het gaat over leven, dood, liefde, haat, volwassen worden, nieuwsgierigheid, en de afhankelijkheid die wij als mensen hebben bij de natuur. “The Red Turtle” vertelt over het leven op een enorm kwetsbare manier en dit allemaal terwijl je wegsmelt bij de prachtige animaties van Studio Ghibli.

Babyteeth

Ik kreeg Kippenvel van begin tot eind bij deze film. De terminaal zieke tiener Milla wordt verliefd op de charmante maar onbetrouwbare drugsdealer Moses. Het dilemma van een normale tiener willen zijn, maar ook terminaal ziek zijn is iets wat me erg aangreep. De charmes van het hoofdpersonage Milla, gecombineerd met de rommelige, gecompliceerde liefde die de hoofdpersonages voor elkaar ontwikkelen maken tot een perfecte coming of age film die alle clichés voorbij gaat.

Review uitgelicht: My Foolish heart

“De laatste dagen van Chet Baker. Hoe de ziel van een engel zo donker kan worden dat hij zijn eigen licht niet meer kan zien. Prachtige vertolking van Steve Wall. Je voelt de verslagenheid en de val van een groot muzikant. De muziek van Chet Baker blijft altijd ontroeren en de melancholie en het mysterieuze verhaal maken deze film zeker de moeite waard om te kijken.”

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Poll

Wat is je favoriete filmgenre?

Community blog

Artikelen geschreven door onze leden

Jasmine heet eigenlijk geen Jasmine

Coach Danielle Keijer vertelt over Blue Jasmine:

“Een film over de chaos die ontstaat in het leven van hoofdpersonage Jasmine na de breuk met haar man, tevens oplichter, en de psychische effecten die daar het gevolg van zijn.”

Danny over de zoete pijn van Scandinavische cinema

Filmliefhebber Danny Rog vertelt:

“Wat is toch dat masochistische trekje van de liefhebbers van Scandinavische cinema? Ik ben zelf ook groot fan van de Scandinavische producties. Ik denk dat ik het wel kan uitleggen.”


Roos over Una via a Palermo

Videomaker, yoga docent en filmliefhebber Roos de Jong vertelt:

“Wat als je twee koppige vrouwelijke bestuurder tegenover elkaar zet in een kleine straat in Palermo? Dan krijg je een langzame film die verbaast, boeit en nog wel eventjes in je hoofd blijft hangen. Tenminste, dat heeft regisseur en tevens hoofdrolspeelster Emma Dante bij mij voor elkaar gekregen.”


Marion over Mother

Filmliefhebber, schrijfster en expert op het gebied van dementie Marion van den Waardenberg vertelt:

“Waar de documentaire Mother me onmiddellijk weet te raken, is de warme zorg; de hulpverleners die alle tijd hebben, met z’n drieën zorgen voor één patiënt en zelfs een oma die zorgt voor de oudste kinderen. Hun innerlijke boosheid is zichtbaar en voelbaar.”


Eric Kroes over Youth

Filmliefhebber, civiel ingenieur & filmclub-organisator Eric Kroes vertelt:

“In 2013 kwam La Grande Bellezza uit van Paolo Sorrentino. Alom geprezen, veel bekroond, en inderdaad een hele mooie film. Maar in 2015 bracht deze Italiaanse topregisseur een film uit die ik nog veel mooier vind: Youth. Waarom? Ik noem hier zeven redenen.”


De gouden filmtip

Weet jij een film die we echt nog eens moeten programmeren? Laat het ons weten!

Join the community

Zelf iets bijdragen? Laat het ons weten door een email te sturen naar nanne@cinetree.nl!