Background image

Join the community

Cinetree Filmclub

De Cinetree Filmclub is dé plek waar onze community samenkomt. Omdat we bij Cinetree met zoveel filmliefhebbers zijn, willen we graag een plek bieden waar iedereen zijn enthousiasme en passie voor film kan delen. Op deze pagina vind je dus artikelen van onze leden, polls, bijdragen vanuit team Cinetree én jij kunt jouw filmtips met ons delen.

Zelf iets bijdragen?

Wil je zelf iets bijdragen? Je kunt bijvoorbeeld helpen met de filmprogrammering, een artikel schrijven, meedenken over concepten/campagnes of zelf een filmavond organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden, alles is mogelijk! Als je iets wil doen, stuur dan een mailtje naar info@cinetree.nl.

Poll

In welke taal kijk jij het liefste film?

Artikelen

Jasmine heet eigenlijk geen Jasmine

Blue Jasmine: een film over de chaos die ontstaat in het leven van hoofdpersonage Jasmine na de breuk met haar man, tevens oplichter, en de psychische effecten die daar het gevolg van zijn.”

De zoete pijn van Scandinavische cinema

“Wat is toch dat masochistische trekje van de liefhebbers van Scandinavische cinema? Ik ben zelf ook groot fan van de Scandinavische producties. Ik denk dat ik het wel kan uitleggen.”

Marion over Mother

“Waar de documentaire Mother me onmiddellijk weet te raken, is de warme zorg; de hulpverleners die alle tijd hebben, met z’n drieën zorgen voor één patiënt en zelfs een oma die zorgt voor de oudste kinderen. Hun innerlijke boosheid is zichtbaar en voelbaar.”

De gouden filmtip

Weet jij een film die we echt nog eens moeten programmeren? Laat het ons weten!