Background image

Cinetree Filmclub

Welkom bij onze Filmclub! De plek waar de Cinetree community samenkomt. Omdat we bij Cinetree met zoveel filmliefhebbers zijn, willen we graag een platform bieden waar iedereen zijn enthousiasme en passie voor film kan delen. Op deze pagina vind je dus artikelen van onze leden, reviews, bijdragen vanuit team Cinetree én jij kunt jouw mening met ons delen.

Zelf iets bijdragen?

Wil je zelf iets bijdragen? Je kunt bijvoorbeeld helpen met de filmprogrammering, een artikel schrijven, meedenken over concepten/campagnes of zelf een filmavond organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden, alles is mogelijk! Als je iets wilt doen, stuur dan een mailtje naar nanne@cinetree.nl

28 oktober

CT Movie night: members only

Op 28 oktober organiseren we onze tweede offline filmavond op het Cinetree-kantoor in Amsterdam. Samen met onze leden kijken we naar Dolor Y Gloria en zullen we de film nabespreken. Het belooft een inspirerende en gezellige avond te worden! Wil je erbij zijn? Stuur een mailtje naar nanne@cinetree.nl. Wees er snel bij, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen!

P.S. benieuwd naar de filmavonden die we eerder dit jaar organiseerden? Hier vind je de aftermovies!

Suzanne’s filmfavorieten van oktober

Rocks

De meiden uit de film Rocks hebben echt mijn hart veroverd. Ze spelen stuk voor stuk geweldig, en dan te bedenken dat sommigen van hen bijna geen acteerervaring hebben. De film vertelt het verhaal van een groep meiden dat opgroeit in een buitenwijk in Londen en toont hierbij op subtiele manier de ongelijkheid die hun dagelijks leven vorm geeft. Maar desondanks geen treurige film: de levenskracht en vrolijkheid van de actrices spatten van het scherm.

Synecdoche, New York

Dit is een film zoals geen andere: een verzameling verhalen die kris kras door elkaar lopen, waarbij je soms niet meer weet of het fantasie of de realiteit is. Totaal over-the-top en zeker origineel te noemen. Ondanks de absurditeit en de soms zwaarmoedigheid van de film, zou ik hem graag nog een keer willen zien. Er zit zo veel in dat je telkens weer nieuwe dingen ziet.

Heartstone

Een prachtige coming-of-age film met ruige IJslandse landschappen als decor. Alleen al daarom is deze film de moeite waard om te kijken. We volgen de jongeren uit een klein vissersdorpje in de middle of nowhere, die deze plek tot leven brengen. Alle thema’s waar je als opgroeiende tiener mee worstelt komen aan bod: vriendschappen, seksualiteit, schaamte en natuurlijk de puberteit. Typische coming-of-age onderwerpen, maar je raakt er niet op uitgekeken. Zeker niet in een authentieke en intieme vorm als deze

Review uitgelicht: My Foolish heart

“De laatste dagen van Chet Baker. Hoe de ziel van een engel zo donker kan worden dat hij zijn eigen licht niet meer kan zien. Prachtige vertolking van Steve Wall. Je voelt de verslagenheid en de val van een groot muzikant. De muziek van Chet Baker blijft altijd ontroeren en de melancholie en het mysterieuze verhaal maken deze film zeker de moeite waard om te kijken.”

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Poll

Wat is je favoriete filmgenre?

Community blog

Artikelen geschreven door onze leden

Jasmine heet eigenlijk geen Jasmine

Coach Danielle Keijer vertelt over Blue Jasmine:

“Een film over de chaos die ontstaat in het leven van hoofdpersonage Jasmine na de breuk met haar man, tevens oplichter, en de psychische effecten die daar het gevolg van zijn.”

Danny over de zoete pijn van Scandinavische cinema

Filmliefhebber Danny Rog vertelt:

“Wat is toch dat masochistische trekje van de liefhebbers van Scandinavische cinema? Ik ben zelf ook groot fan van de Scandinavische producties. Ik denk dat ik het wel kan uitleggen.”


Roos over Una via a Palermo

Videomaker, yoga docent en filmliefhebber Roos de Jong vertelt:

“Wat als je twee koppige vrouwelijke bestuurder tegenover elkaar zet in een kleine straat in Palermo? Dan krijg je een langzame film die verbaast, boeit en nog wel eventjes in je hoofd blijft hangen. Tenminste, dat heeft regisseur en tevens hoofdrolspeelster Emma Dante bij mij voor elkaar gekregen.”


Marion over Mother

Filmliefhebber, schrijfster en expert op het gebied van dementie Marion van den Waardenberg vertelt:

“Waar de documentaire Mother me onmiddellijk weet te raken, is de warme zorg; de hulpverleners die alle tijd hebben, met z’n drieën zorgen voor één patiënt en zelfs een oma die zorgt voor de oudste kinderen. Hun innerlijke boosheid is zichtbaar en voelbaar.”


Eric Kroes over Youth

Filmliefhebber, civiel ingenieur & filmclub-organisator Eric Kroes vertelt:

“In 2013 kwam La Grande Bellezza uit van Paolo Sorrentino. Alom geprezen, veel bekroond, en inderdaad een hele mooie film. Maar in 2015 bracht deze Italiaanse topregisseur een film uit die ik nog veel mooier vind: Youth. Waarom? Ik noem hier zeven redenen.”


De gouden filmtip

Weet jij een film die we echt nog eens moeten programmeren? Laat het ons weten!

Join the community

Zelf iets bijdragen? Laat het ons weten door een email te sturen naar nanne@cinetree.nl!