Background image

Cinetree Filmclub

Stay tuned voor de online Filmclub!

Ook in mei zullen we samenkomen tijdens een Cinetree Filmclub avond, waarbij we één van de films uit de maandselectie bespreken met ons team, leden en met experts. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom de Filmclub?

Poll

Wat wil je meer zien op Cinetree?

Artikelen

Geschreven door Cinetree team & leden

Danny over tijdloze cinema

“Op een koude en regenachtige zaterdagmiddag besloot ik onlangs de klassieke film The Kid te gaan kijken. Geen gesproken woord, zwart-wit beeld en een heel ander tijdsbeeld. Het vooroordeel is dan al snel dat het wel saai zal zijn…”

Jasmine heet eigenlijk geen Jasmine

“Een film over de chaos die ontstaat in het leven van hoofdpersonage Jasmine na de breuk met haar man, tevens oplichter, en de psychische effecten die daar het gevolg van zijn.”

Danny over de zoete pijn van Scandinavische cinema

“Wat is toch dat masochistische trekje van de liefhebbers van Scandinavische cinema? Ik ben zelf ook groot fan van de Scandinavische producties. Ik denk dat ik het wel kan uitleggen.”

Roos over Una via a Palermo

“Wat als je twee koppige vrouwelijke bestuurder tegenover elkaar zet in een kleine straat in Palermo? Dan krijg je een langzame film die verbaast, boeit en nog wel eventjes in je hoofd blijft hangen.”

Marion over Mother

“Waar de documentaire Mother me onmiddellijk weet te raken, is de warme zorg; de hulpverleners die alle tijd hebben, met z’n drieën zorgen voor één patiënt en zelfs een oma die zorgt voor de oudste kinderen. Hun innerlijke boosheid is zichtbaar en voelbaar.”

Eric over Youth

“In 2013 kwam La Grande Bellezza uit van Paolo Sorrentino. Alom geprezen, veel bekroond, en inderdaad een hele mooie film. Maar in 2015 bracht deze Italiaanse topregisseur een film uit die ik nog veel mooier vind: Youth. Waarom? Ik noem hier zeven redenen.”

De gouden filmtip

Weet jij een film die we echt nog eens moeten programmeren? Laat het ons weten!

Join the community

De Filmclub is dé plek waar onze Cinetree community samenkomt. Omdat we bij Cinetree met zoveel filmliefhebbers zijn, willen we graag een platform bieden waar iedereen zijn enthousiasme en passie voor film kan delen. Op deze pagina vind je dus artikelen van onze leden, reviews, bijdragen vanuit team Cinetree én jij kunt jouw mening met ons delen.

Zelf iets bijdragen?

Wil je zelf iets bijdragen? Je kunt bijvoorbeeld helpen met de filmprogrammering, een artikel schrijven, meedenken over concepten/campagnes of zelf een filmavond organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden, alles is mogelijk! Als je iets wilt doen, stuur dan een mailtje naar nanne@cinetree.nl.