Café Society

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De jonge, permanent nerveuze Bobby Dorfman weet niet zo goed wat hij aanmoet met zichzelf. Halsoverkop besluit hij te verhuizen naar Hollywood, waar hij terechtkomt in een wervelwind aan films, glamour en mooie vrouwen. Een feestje van een liefdesfilm met fantastisch acteerspel van o.a. Jesse Eisenberg, Steve Carell, Blake Lively en Kristen Stewart.

Actrice, regisseur & auteur Beppie Melissen deelt 'Café Society'

All that glitters is not gold

Door Laura Messina
Disclaimer: deze film is geregisseerd door een maker die beschuldigd is van seksueel overschrijdend gedrag. Vanwege het inspirerende werk van alle andere crew- & castleden kiezen wij ervoor om de film wel te vertonen. Klik hier om meer te weten over de disclaimer.

Deze week is het valentijnsdag: de dag van de liefde. Hét moment om je vlam een bos rozen te sturen of om met je geliefde romantisch te gaan dineren. Vroeger stuurde je op deze dag misschien wel een briefje naar de klasgenoot waar je stiekem verliefd op was. Of je kocht een doos chocola om te delen met je vriendinnetjes, zodat niemand van jullie zonder valentijn zat. Het is natuurlijk een super commercieel feest - maar met zoveel leuke herinneringen hebben wij er stiekem toch wel iets mee. Vandaar dat wij met grote trots het cynische liefdesverhaal Café Society presenteren!

Hoofdpersonage Bobby (Jesse Eisenberg) is namelijk het perfecte voorbeeld van een ‘sukkel voor de liefde’. Hij komt op de chiqueste feestjes met de grootste filmsterren, maar met zijn hoofd zit hij compleet ergens anders: hij wil maar één ding en dat is dat zijn hopeloze verliefdheid beantwoord wordt. Even lijkt die verliefdheid ook wederzijds te zijn, maar zijn geliefde Vonnie (Kristen Stewart) heeft nog altijd gevoelens voor een andere man. Wie komt er uiteindelijk als winnaar uit deze driehoeksverhouding, en wint het hart van de betoverende Vonnie?

Café Society is een heerlijke film. De toon is luchtig, cynisch maar toch ook heel zoet en romantisch. De hopeloze verliefdheid van Bobby is aandoenlijk en het tovert echt een lach op je gezicht, hoe tragisch de situatie voor Bobby zelf eigenlijk is. Wat ons betreft is Jesse Eisenberg als Bobby dan ook de ster van deze film: met zulke grote namen in een film mag je best wat verwachten van het acteerwerk, maar Jesse Eisenberg springt er als neurotische jongeman echt uit.

Naast het acteerwerk is ook het fenomenale camerawerk het benoemen waard. Vittorio Storaro ( The Last Emperor, Apocalypse Now ) verzorgde de (digitale) camerabeelden, dus zoals je je kan voorstellen is de film echt een lust voor het oog! Een bijzonder detail is het kleurgebruik, dat zich als het ware met Bobby meebeweegt. Op de momenten dat hij in Hollywood is, zijn de beelden die zich afspelen in zijn geboortestad New York donker en grijs. Wanneer hij echter weer terug verhuist naar de Bronx, worden de beelden van New York warm en kleurrijk. Een extra reden om deze fijne film te gaan kijken dus!

Must-see, omdat:

  • 1. We love Hollywood! En al helemaal ten tijde van de sferische jaren ‘30; de tijd van art deco en jazzmuziek.

  • 2. Steve Carell ons met zijn relatief serieuze rol heeft verbaasd. Je ziet een hele andere kant van de normaal vooral komische acteur, waar we best vaker wat van zouden willen zien.

  • 3. Café Society in 2016 het filmfestival in Cannes mocht openen, en dat belooft (bijna) altijd veel goeds.

“Love is not rational. You fall in love, you lose control.”

Steve (Café Society)

Deze films werden ook geselecteerd door Beppie Melissen

Another Year

Hope

Voir du pays

Summer 1993

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.