Gagarine

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In Gagarine volgen we de zestienjarige Youri, opgegroeid in Cité Gagarine, de enorme rode bakstenen woonwijk van Ivry-sur-Seine, aan de buitenste rand van Parijs. Youri heeft één grote droom: astronaut worden. Wanneer hij hoort dat Gagarine met de sloop wordt bedreigd, besluit Youri in verzet te komen. Gagarine is verfrissend, hoopvol, en betovert je dankzij het hoge Murakami-gehalte tot de laatste seconde.

Podcastmaker & illustrator Lize Korpershoek deelt 'Gagarine'

Must-see, omdat:

  • 1. De film gebaseerd is op, en gefilmd is in samenwerking met, de inwoners van het reeds gesloopte Cité Gagarine in Parijs. De regisseurs hebben een prachtig monument gebouwd voor een drukkend politiek verhaal.

  • 2. Het jonge talent, acteur Alseni Bathily, Youri een kleurrijk karakter geeft met momenten van tederheid en momenten van explosieve emoties. Toch is hij iemand die altijd de sympathie aan zijn kant weet te houden.

  • 3. Dit een krachtig verhaal is over afkomst, verbeelding en verwondering, dat het publiek meeneemt in Youri's dromen over ruimte en gewichtloosheid.

Film in feiten

  • 1. De film werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes in 2020.

  • 2. Dit is het speelfilmdebuut van regisseursduo Fanny Liatard en Jérémy Trouilh.

  • 3. Eerst wilde het regisseursduo het verhaal uitbeelden in mozaïekvertellingen over de verschillende bewoners die er hadden geleefd. Maar om een epische film duur te vermijden, kozen ze voor één verhaal verteld door de ogen van een jongere.

“What’s your dream?”

Diana (Gagarine)

Deze films werden ook geselecteerd door Lize Korpershoek

On the Basis of Sex

The Diary of a Teenage Girl

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.