La Meglio Gioventù deel 2

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In het tweede deel van de dubbele Golden Globe winnaar La Meglio Gioventù volgen we opnieuw de broers Nicola en Matteo in hun spannende Italiaanse leven. Deze keer focussen we op de 30 jaar na hun ‘roaring twenties’, waarin feesten en rondreizen plaatsmaken voor kinderen en serieuze banen. Ook krijgen andere personen in hun levens meer aandacht, waardoor dit deel van La Meglio Gioventù misschien nog wel meeslepender is dan het eerste.

Concertgebouw-directeur Simon Reinink over 'La Meglio Gioventù'

La Meglio Gioventù maakt alles mooi

Door Nikki Nilwik

Waar het eerste deel van La Meglio Gioventù zich vooral richtte op het leven van de twee broers Nicola en Matteo en de onstuimige geschiedenis van Italië in de jaren ‘60, focust het tweede deel op de emotionele kant van de broers, hun geliefden en families. Nieuwe verhaallijnen geven La Meglio Gioventù een diepere laag en zorgen ervoor dat je nóg verder het verhaal ingezogen wordt.

Een van die verhaalijnen gaat over het leven van Giulia, de vrouw van Nicola. In het eerste deel wisten we al dat zij zich had aangesloten bij een extremistische, communistische partij en dat deze keuze een zware impact had op de relaties met haar man en dochter. In het tweede deel van La Meglio Gioventù komen we er echter achter hoeveel impact haar keuzes maakten op de rest van de familie en haar eigen leven. Kunnen Nicola en Sara (hun dochter) Giulia vergeven dat zij ervandoor ging en nooit meer terugkwam?

Hiernaast worden we ook dieper meegenomen in het mysterieuze leven van Matteo, wanneer we zijn nieuwe liefde Mirella leren kennen. Zij zorgt voor een openheid in Matteo die hem net iets toegankelijker lijkt te maken - maar helaas is ook Mirella’s liefde niet genoeg om de gekwelde Matteo een gelukkig leven te bieden.

Zoals duidelijk moge zijn, zit het tweede deel van La Meglio Gioventù vol nieuwe romances, wendingen, karakters en vooral vol met nieuwe emoties en levensvragen. Opnieuw komt Nicola’s levensmotto ‘alles wat bestaat is mooi’ meerdere malen. Hoe lang kun je deze positieve kijk op de wereld vast blijven houden? Dat is misschien wel de centrale vraag in het tweede deel van deze ijzersterke Italiaanse klassieker - en verrassend genoeg weet regisseur Marco Tullio Giordana je hier een sterk antwoord op te geven.

Must-see, omdat:

  • 1. Het tweede deel van La Meglio Gioventù misschien nog wel beter is dan het eerste; meer verhaallijnen, emoties én meeslepende drama’s.

  • 2. La Meglio Gioventù een Italiaanse klassieker is die je van begin tot eind – ja, echt de volledige 6 uur – zal vasthouden en fascineren.

  • 3. Marco Tullio Giordana’s film meerdere prijzen won, waaronder twee Golden Globes.

“I don’t know how to photograph people from the inside.”

Mirella (La Meglio Gioventù)

Deze films werden ook geselecteerd door Simon Reinink

Achtste Groepers Huilen Niet

La Meglio Gioventù deel 1

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.