Le conseguenze dell'amore

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Al meer dan tien jaar woont de Italiaanse Titta di Girolamo op een hotelkamer in Zwitserland. Dag in dag uit leidt de eenzame man hetzelfde eentonige leven. Schuw naar de buitenwereld wordt hij op een dag geconfronteerd door de betoverende barvrouw waar hij al lang een oogje op heeft. Zijn verliefdheid beurt hem op, maar afwijken van zijn dagelijkse sleur blijkt niet zonder gevaren. IJzersterke visualisatie van Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Youth).

Regisseur Sam de Jong over 'Le conseguenze dell'amore'

Onder schatten

Een dramatische camerabeweging, een filosofische bespiegeling, een strenge blik, zomaar iemand die tegen een lantaarnpaal oploopt. Le conseguenze dell’amore vertelt over levenskeuzes, menselijkheid en de gevolgen van wanneer deze twee dingen samenkomen. Niet alleen dat, er wordt verteld met de volledige reikwijdte die het medium film machtig is.

Veel van ons zijn verstild, maar in de hoop dat de ander tussen de regels kan doorlezen. Wanneer we zo iemand tegenkomen doen we er goed aan dat niet voor lief te nemen. Maar hoe zoiets te vertellen in film? Film vertelt door te tonen, maar interne belevingswerelden zijn niet altijd even goed te externaliseren. Met Consequenze dell’amore roept Sorrentino zo’n sterke sfeerwereld op dat je niet anders kan dan meegetrokken worden in het hypnotiserende bestaan van Titta. Strakke kadreringen lijken toch te bewegen of worden afgewisseld met een zwepende beweging, tijdens plechtige dialogen klinken zowel elektrische gitaren als klassieke muziek en geluidseffecten worden muziek of andersom.

Het verhaal mag dan dat van een genrefilm zijn maar de uitvoering ervan is alles behalve dat. Hoewel we hopen dat het voor ons beter afloopt nemen we in ieder geval het credo over zoals op het briefje van hoofdpersoon Titta staat: “toekomstplannen: de gevolgen van de liefde niet onderschatten.”

Must-see, omdat:

  • 1. Paolo Sorrentino’s mix van scherpe en dromerige cinematografie hier perfect wordt verbeeld.

  • 2. Toni Servillo, die de rol van Titta vertolkt, een sensationele acteerprestatie neerzet.

  • 3. Le conseguenze dell’amore met z’n gestileerde beeld, rake soundtrack en voorzichtige karakteropbouw dé perfecte film is voor de arthouse liefhebber!

“Shy people notice everything but they don't get noticed.”

Titta (Le conseguenze dell’amore)

Deze films werden ook geselecteerd door Sam de Jong

The Other Side of Hope

Lucky

Queen of Hearts

The Killing of a Sacred Deer

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.