Lucky

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De 90-jarige, filosofische cowboy Lucky rebelleert tegen alles, maar nog het meest tegen de naderende dood. Prachtig, komisch en tegelijkertijd wrang portret met fenomenale rollen van Harry Dean Stanton (helaas voor de laatste keer) en David Lynch.

Regisseur Sam de Jong over 'Lucky'

Must-see, omdat:

  • 1. Je Harry Dean Stanton nog nooit zo zag schitteren in zijn rol. Lucky was hem letterlijk op het lijf geschreven en de film is daarom, volgens ons, het ultieme waardige afscheid.

  • 2. Lucky weliswaar het regiedebuut van John Carroll Lynch is, maar qua gevoel niet onderdoet voor een film van Jim Jarmusch. Als je bijvoorbeeld genoten hebt van Paterson, is dit gegarandeerd een film voor jou.

  • 3. Je David Lynch in een van zijn zeldzame filmrollen ziet. Overigens werkten hij en Harry Dean Stanton al eerder samen: Lynch regisseerde Stanton o.a. in Twin Peaks.

Lucky Cowboy

We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens: Harry Dean Stanton is een van de grootste iconen uit de Amerikaanse cinema. Ken je hem niet van klassiekers zoals Paris, Texas (1984) en The Green Mile (1999), dan is het wel van de briljante serie Twin Peaks. De rol van cowboy Lucky bleek achteraf zijn allerlaatste rol; in september 2017 overleed Stenton op 91-jarige leeftijd.

Onbedoeld (of niet?) is Lucky haast een ode aan Harry Dean Stanton. Zowel Lucky als Stanton zelf waren op leeftijd en moesten accepteren dat het einde van het leven naderde. En dat doet Stanton, in ieder geval in zijn rol als Lucky, op een manier waardoor je er niets anders dan getuige van wil zijn. Hij heeft een enorm gevoel voor humor, beschikt over allerlei wijsheden en levensfilosofieën en geniet op zijn manier van alles dat ‘ie nog kan. En die manier van denken biedt hoop - iets dat we, in tijden als deze, goed kunnen gebruiken.

“We come in alone, and we go out alone.”

Lucky (Lucky)

Deze films werden ook geselecteerd door Sam de Jong

The Other Side of Hope

Queen of Hearts

Le conseguenze dell'amore

The Killing of a Sacred Deer

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.