Background image

Tomorrow

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. Bij Cinetree geloven we in de kracht van hoopvolle films die de klimaatproblematiek centraal stellen en laten zien dat ‘what tomorrow will bring’ wel degelijk ook in onze eigen handen ligt.

Geven en nemen

Dankbaarheid voor de natuur wordt steeds zeldzamer. Als je je boodschappen doet bij de supermarkt om de hoek, vergeet je dat die aardappel maandenlang in de grond heeft gegroeid en de appels aan een boom in de zon hingen. Maar niet overal is de connectie met de natuur verdwenen - toen ik de documentaire Honeyland keek, kreeg ik een sprankje hoop.

Plastic Sailors

Voor National Geographic maakten we onze allereerste Cinetree Original: Plastic Sailors. In deze vijfdelige serie gaat Hanna Verboom samen met By the Ocean we Unite op zeilexpeditie om onderzoek te doen naar microplastics in de Baltische zee. Ga mee op avontuur!

Grootse Dingen

Een tragikomische korte film over klimaatverandering en ons onvermogen om altijd het 'goede' voor de wereld te doen. Twee activisten ontmoeten een anarchist die hen wil helpen bij hun missies om de wereld te verbeteren. Onzeker over het wat en hoe, beginnen ze te twijfelen of ze überhaupt een verschil kunnen maken - totdat hun nieuwe vriend een radicaal plan voorstelt.


Meer zien?

Captain Fantastic

  • 2016
  • Comedy, Drama
  • 118 minuten

In deze voor 'n Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de bossen van Washington State om hun zes kinderen op geheel eigen wijze - ver van de rotte beschaving - op te kunnen voeden. Dat blijkt echter niet louter positief uit te pakken…

The Biggest Little Farm

  • 2018
  • Documentary
  • 91 minuten

Filmmaker John en zijn vrouw Molly verruilen in 2011 de grote stad voor het platteland. In deze hartverwarmende documentaire volg je het koppel terwijl ze een stuk dor land ombouwt tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem.

Honeyland

  • 2019
  • Documentary
  • 89 minuten

Drie jaar lang volgde het regisseursduo Kotevska & Stefanov de laatste vrouwelijke imker in de prachtige bergen van Noord-Macedonië. Het resultaat: een adembenemende documentaire over Hatidže. Haar passie en inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg en volgens oude tradities teelt. Voor twee Oscars genomineerd en bedolven onder lovende kritieken op het Sundance Festival, waar de film drie prijzen won.