Olivia Lonsdale tipt: The Diary of a Teenage Girl

Door Olivia Lonsdale • 7 jun 2018

Een joggende vrouw met gigantische borsten en zonder beha, de blowende jongens in het gras en de topless date tussen man en vrouw op een kleedje in de zon. Welcome to the 70’s.

“I’ve had sex today, Holy shit” zegt Minnie als openingszin van de film. We zien haar in slow motion door een park in San Francisco lopen en kijken met haar ogen mee naar de mensen om haar heen. De joggende vrouw met gigantische borsten en zonder beha, de blowende jongens in het gras en de topless date tussen man en vrouw op een kleedje in de zon. Welcome to the 70’s.

De eerste keer

De eerste echte spanning tussen Minnie en Monroe begint wanneer haar moeder erop aandringt dat Monroe haar dochter mee uit neemt voor een drankje, zelf is ze veel te moe. Monroe neemt haar mee naar een knus cafeetje waar de spanning hoog oploopt terwijl ze aan het poolen zijn. Er gebeurt nog niets. De volgende dag na school haalt Monroe Minnie op met de auto en neemt haar mee naar zijn huis waar ‘het’ voor het eerst gebeurt. Dit is Minnie’s eerste keer en dat is iets wat sowieso vastgelegd moet worden. Net nadat ze klaar zijn vraagt Minnie aan Monroe om een foto van haar te nemen. Ze is totaal overdonderd door deze gebeurtenis en voelt zich ineens volwassen.

Olivia Lonsdale over 'The Diary of a Teenage Girl'

Het vriendje van de moeder

Vanaf het eerste moment steelt Minnie je hart. Doordat ze continu beschrijft hoe ze zich voelt, leef je volledig met haar mee en krijg je al snel door dat Minnie zich ondergewaardeerd voelt. De manier waarop ze zich kleedt, over zichzelf praat en communiceert met haar omgeving, alles wijst erop dat Minnie onzeker is. Zo tekent Minnie zichzelf als een dik meisje met behaarde benen, wat aantoont aan dat ze zichzelf anders ziet dan dat wij haar als kijker zien. Ze wordt continu geconfronteerd door haar opbloeiende seksualiteit.

Naar school gaan? Dat doet Minnie omdat het moet, volgens haar is er geen school nodig om je creativiteit te kunnen uiten. Minnie is een echte dromer en ziet niet in dat haar omgeving haar tegenhoudt van dat wat ze eigenlijk wil bereiken. Zij zullen altijd blijven waar ze zijn terwijl Minnie verder wil, haar ambities wilt nastreven, volwassen wil worden en haar ideeën wilt waarmaken.

De seks met de vriend van haar moeder blijft niet bij een keer. Er gaat een hele nieuwe wereld voor haar open. Monroe is, in tegenstelling tot haar leeftijdsgenootjes, erg lief voor haar, maar wel met een dubbele gelaagdheid. Ook hij weet eigenlijk niet wat hij met zichzelf aan moet, misschien nog wel meer dan dat Minnie dat niet weet. Ineens vraagt haar klasgenootje haar op een date maar na een aantal sekspartijen raakt Minnie verveeld, hij is nog een jongetje en Monroe een man. Ze wil terug naar Monroe omdat ze denkt dat hij haar laat leven waardoor ze zich gewaardeerd voelt en om zichzelf mooi te vinden.

Doordat Monroe de seksdates af kapt is Minnie van slag. Ze denkt dat ze hem nodig heeft om zich gewaardeerd en sexy te voelen, een volwassen vrouw te voelen. Ze gaat bij hem langs en heeft toch weer seks met hem,. Samen nemen ze LSD waardoor Monroe voor het eerst zijn echte gedachten met haar deelt en zegt: “Minnie I love you, you don’t love me.” Dit komt verrassend hard aan voor Minnie, ze weet eigenlijk niet zo goed wat ze ermee aan moet en besluit om van hem weg te lopen. Voor het eerst beseft Minnie zich dat misschien zij wel degene is die verder in het leven staat. Hij kan niet met z’n ware gevoelens dealen terwijl Minnie daar constant mee struggelt maar wel open voor staat.

Flower power setting

De styling van Minnies gehele huis en de kleding klopt volledig. Actrice Kristen Wiig waant zich in de ene na de andere mooie outfit van zijden stoffen en prachtige kleuren. Minnie’s kamer is een museum aan hippie voorwerpen, posters en muziek. Hierdoor voel je meteen de juiste 70’s sfeer, zacht kleurrijk en vooruitstrevend. Ook het feit dat er geen computers en telefoons in voorkomen werkt heel goed, hierdoor wordt het algehele beeld van de film intiem, geheimzinnig en gezellig.

“What is the point of living if nobody loves you, if nobody sees or touches you?”

Minnie (The Diary of a Teenage Girl)