Beginners

Spreading great stories

  • Maandelijks 15 films & docu’s die je bijblijven

  • Geselecteerd en ingeleid door experts

  • 30% korting op huurfilms

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Oliver is een beetje verloren in het leven. Wanneer zijn vader kanker blijkt te hebben maar ook nog eens uit de kast komt staat zijn wereld helemaal op zijn kop.

Actrice Gaite Jansen deelt 'Beginners'

We zijn allemaal beginners

door Thomas van den Berg

Wie ben jij? Kijk in je scherm eens naar je eigen reflectie in plaats van deze tekst, en zie wie er terug kijkt. Ben je waar je wilt zijn? Of voelt het alsof je pas bent begonnen? Dit kan, ongeacht hoe oud je bent, ongeacht waar je in het verleden afscheid van genomen dacht te hebben. Mike Mills' Beginners laat zien dat je niet de enige bent, en dat het heus goed komt, ook wanneer het niet goed komt.

In Mike Mills' Beginners zijn de personages niet bang dingen opnieuw te proberen, zelfs wanneer dezelfde pogingen in het verleden minder goed uitpakten. Oliver's vader probeert in zijn jeugd ondanks zijn duidelijke homoseksualiteit een gezin te stichten met een heteroseksuele vrouw. Zij is hier overigens van op de hoogte: "I'll fix that", zegt ze, iets dat inmiddels ongehoord lijkt. Oliver zelf stopt teveel van zichzelf in zijn werk wanneer hij weet dat hier niet om wordt gevraagd. In relaties saboteert hij de boel ook. Maar langzaam maar zeker zien we dat hij dit wil veranderen. Dit gaat niet plots, maar de kiem is geplant, en soms is dat al genoeg.

Zou jij dingen willen veranderen? Gestaag bouwen aan een leven betekent niet dat er niets kan veranderen – soms ligt dit buiten jezelf, maar er zijn vaak ook meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Beginners gaat niet alleen over het nemen van kansen, maar ook over de balans tussen hoofd en hart in het leven, in creativiteit, en de worsteling met hokjesdenken in de breedste zin van het woord. Overigens is dit ook een van de meest zalvende films die je zult zien dit jaar. En misschien wel een van de meest romantische.

Er is geen reden je te oud of te jong te voelen. We zijn allemaal beginners.

Must-see, omdat:

  • 1. Film van de Amerikaanse tekenaar, ontwerper en filmmaker Mike Mills (20th Century Women) die Beginners baseerde op zijn eigen ervaringen.

  • 2. Beginners een film vol humor, gelukkige en verdrietige momenten is, waar iedereen zich in zal herkennen.

  • 3. Dit hoe dan ook je nieuwe lievelingsfilm gaat worden!

“You are turning into a wonderful driver."

Georgia (Beginners)

Deze films werden ook geselecteerd door Gaite Jansen

Girl

Sorry We Missed You

The Florida Project

Stranger in Paradise

Mustang

20th Century Women

Spreading great stories

  • Maandelijks 15 films & docu’s die je bijblijven

  • Geselecteerd en ingeleid door experts

  • 30% korting op huurfilms

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand