J'ai Perdu Mon Corps

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

J’ai Perdu Mon Corps is een ingenieuze animatie over het leven van Naoufel, een jongen die al in zijn vroege jeugd te maken krijgt met de tragedie van het bestaan. Ondanks deze moeilijke start groeit hij op tot een gevoelige en goedwillende jongen, die niets anders wil dan liefde en houvast in zijn leven. J’ai Perdu Mon Corps is een Oscar-waardige animatie, die om goede redenen veel harten zal veroveren.

Jesse Laport deelt 'J'ai Perdu Mon Corps'

Een zoektocht naar liefde

Door Nikki Nilwik

J’ai Perdu Mon Corps vertelt twee verhalen die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken te hebben, behalve dat ze allebei gaan over zoektochten. Het eerste verhaal is dat van een hand (ja, letterlijk een losse hand) die een zoektocht start naar de rest van diens lichaam. Het tweede verhaal is het verhaal van Naoufel, een jonge jongen die na een erg memorabele ontmoeting op zoek gaat naar de vrouw van zijn dromen. Zoals gezegd lijken de verhalen in eerste instantie niets met elkaar gemeen te hebben, maar als snel blijken ze zo passend als twee handen op één buik (pun intended?).

J’ai Perdu Mon Corps is de debuutfilm van regisseur Jérémy Clapin, waarvoor hij direct 31 prijzen won (waaronder een op Cannes en een nominatie voor de Oscars). Geen slechte start dus - en hopelijk ook geen beginnersgeluk. Als je het ons vraagt, kunnen we namelijk niet wachten tot meer betoverende animatiefilms voor volwassenen van deze regisseur. Naast de originele verhaallijnen en plot twists, is J’ai Perdu Mon Corps namelijk ook een ingetogen en hartverwarmende film over liefde, vriendschap, rouw en vertrouwen in het lot. Naoufels karakter alleen al heeft meer lagen dan veel personages in grote blockbuster films. Ondanks (of misschien juist door) zijn jonge leeftijd en zijn tragische verleden, draagt Naoufel zijn hart op zijn mouw. Hij vertrouwt in het lot en de liefde, maar is zich er ook bewust van dat een impulsieve actie je lot voorgoed kan veranderen. J’ai Perdu Mon Corps weet op bijzondere wijze ontzettend veel emotie en diepgang te creëren in geanimeerde personages.

Regisseur Jérémy Clapin baseerde deze ingenieuze film op het gelijknamige boek van Guillaume Laurant, maar voegde zelf wat scènes toe die niet in het boek voorkomen. Een van die scènes is de manier waarop Naoufel en Gabrielle (het meisje op wie hij verliefd is) elkaar leren kennen. Veel zullen we hier niet over verklappen, maar geloof ons dat die ‘meet cute’ alleen al het kijken van deze originele animatie waard is.

Must-see, omdat:

  • 1. Deze animatie 31 prijzen won en dat terwijl het Regisseur Jérémy Clapins debuutfilm is!

  • 2. J’ai Perdu Mon Corps zich perfect weet te plaatsen tussen fantasie en realiteit. Een film om je helemaal in te verliezen, terwijl je blijft nadenken over de grote vragen in het leven.

  • 3. Animatie vaak wordt gezien als een genre voor kinderen. Dat is natuurlijk onzin en deze betoverende film laat precies zien waarom.

“I never said it was easy. You can't win every time. That's life.”

Naoufel’s father (J’ai Perdu Mon Corps)

Deze films werden ook geselecteerd door Jesse Laport

Pig

Deerskin

Nr. 10

Gunda

My Foolish Heart

The Future

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.