Pig

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In het afgelegen Oregon wordt de eenzame kluizenaar Rob (Nicolas Cage) overvallen door drugsverslaafden, die zijn truffelzoekende varken stelen. Bij gebrek aan een auto om de dieven achterna te gaan, wendt hij zich tot restauranteigenaar Amir voor hulp. Samen storten ze zich in de vervallen chaos van de chique restaurants in Portland - waar Rob niet alleen zijn geliefde varken, maar ook zijn vergeten kok-verleden herontdekt.

Dichter Jesse Laport deelt 'Pig'

Must-see, omdat:

  • 1. Nicolas Cage met Pig zijn oude imago van zich af wist te schudden en laat zien wat een ijzersterke acteur hij eigenlijk is.

  • 2. De film elementen vertoont van een verhaal à la John Wick, maar vele malen dieper gaat dan alleen wraak.

  • 3. Je niet wist dat je zoveel empathie kon krijgen voor een varken en zijn baasje.

Film in feiten

  • 1. Nicolas Cage en het varken kregen slechts drie dagen om samen te trainen en aan elkaar te wennen. Dat ging niet zonder slag of stoot; Cage werd meerdere malen door het varken gebeten.

  • 2. Cage ontving een Razzie Redeemer nominatie; een ‘prijs’ waarop je kans maakt als je in het verleden bent genomineerd voor slechtste acteur, maar in een volgende film laat zien dat je wel degelijk kan acteren.

  • 3. Uit respect voor het varken probeerde regisseur Michael Sarnoski een regel in te voeren dat er geen spek of ham geserveerd mocht worden op de dagen dat het varken op de set was. Dat gevecht heeft hij helaas verloren.

“We don't get a lot of things to really care about.”

Rob (Pig)

Deze films werden ook geselecteerd door Jesse Laport

Deerskin

J'ai Perdu Mon Corps

Nr. 10

Gunda

My Foolish Heart

The Future

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.