Gunda

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Hoe zou het zijn om in de huid van een varken te kruipen en een dagje op een boerderij te leven? Met deze gedachte in zijn achterhoofd maakte de legendarische documentairemaker Viktor Kosakovskiy zijn natuurfilm Gunda, waarin we aan de hand van intieme zwart-wit beelden in de dierenwereld worden geplaatst. Na het zien van Gunda kun je niet anders dan respect en empathie voelen voor elk levend wezen op onze aarde.

Dichter Jesse Laport deelt 'Gunda'

Must-see, omdat:

  • 1. Ondanks de afwezigheid van dialoog, en mede dankzij het fantastische sound-design, elk biggetje zijn eigen persoonlijkheid lijkt te hebben.

  • 2. Gunda je ogen zal openen door een andere blik te werpen op het bewustzijn van dieren en onze invloed op hun leven.

  • 3. Regisseur Viktor Kosakovskiy aan de hand van indrukwekkende zwart-wit beelden een ongekend gevoel van intimiteit en eensgezindheid met dieren weet op te roepen.

Film in feiten

  • 1. Acteur Joaquin Phoenix (Her, Reservation Road) is één van de producenten van Gunda.

  • 2. De film is met een 360-graden camera opgenomen zodat het leven van de varkens in alle aspecten kon worden vastgelegd, zonder al te dichtbij te komen.

  • 3. Viktor Kosakovskiy was naar eigen zeggen misschien wel de eerste vegetariër van de Sovjet-Unie en wil daarom met zijn film in anderen hetzelfde niveau van empathie en respect voor dieren oproepen.

“Gunda was our Meryl Streep.”

Viktor Kosakovskiy (Volkskrant interview)

Deze films werden ook geselecteerd door Jesse Laport

Pig

Deerskin

J'ai Perdu Mon Corps

Nr. 10

My Foolish Heart

The Future

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.