Vijf keer een hart onder de riem

Door Corstiaan van Pelt • 11 apr 2018

Ben je op zoek naar films die je een hart onder de riem steken? Films die een positieve boodschap meegeven? Dan ben je met deze films sowieso aan het juiste adres!

To Stay Alive: A Method

Voor alle mensen die het leven soms even niet meer zien zitten, voor alle mensen die zich simpelweg geen raad weten met de schaduwkant van het leven. Hier is To Stay Alive: A Method, een verrassende feelgoodfilm die zonder belerend over te komen je wat warmte in kille tijden gunt.

Linda Hakeboom over 'To Stay Alive: A Method'

L'Avenir

Stel je voor: je kinderen zijn uit huis, je man verlaat je na 25 jaar en je moeder sterft. Wat zou jij doen? In L’Avenir volgen we Nathalie, een vrouw van middelbare leeftijd die door een persoonlijk crisis gaat, op zoek is naar intellectuele vervulling en naar een manier om het verlies in haar leven te accepteren. Een prachtig verhaal over twijfel en onzekerheid en over hoe je tegen die menselijke achtergrond toch hoop kunt houden. Ga ‘m zien en leer van Nathalie hoe je de onzekere toekomst kan omarmen!

Sigrid ten Napel over 'L'Avenir'

Visages, Villages

Wat krijg je als je een 88-jarige filmmaker samen met een 34-jarige fotograaf en beeldend kunstenaar door het platteland van Frankrijk laat trekken? Een prachtige roadmovie die je de levensvreugde doet hervinden! De kracht van de verbeelding, dat ga je tijdens deze film ontdekken. Hoe je met de wil om een bizar idee tot uitvoer te brengen, mensen in beweging krijgt en geluk kan brengen. Van deze lieve en bovenal vreugdevolle film word je gegarandeerd blij.

Trailer 'Visages, Villages'

Beginners

Oliver is een beetje verloren in het leven. Wanneer zijn vader kanker blijkt te hebben en ook nog eens uit de kast komt, staat zijn wereld helemaal op zijn kop. Beginners gaat niet alleen over het nemen van kansen, maar ook over de balans tussen hoofd en hart in het leven en de worsteling met hokjesdenken in de breedste zin van het woord. Een film met een zalvende werking!

Gaite Jansen over 'Beginners'

La Vita è Bella

De klassieker. In dit tragikomische holocaust sprookje wordt een vader met zijn zoontje afgevoerd naar een concentratiekamp. Om zijn kind te beschermen tegen de gruwelijke realiteit van de Tweede Wereldoorlog stelt hij de reis voor als een spel waarin je prijzen kunt winnen. Kijk deze film en ontdek dat verdriet en geluk vaak dichter bij elkaar liggen dan we soms zouden willen.

Humberto Tan over 'La Vita è Bella'