The Singing Club

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Hoe houd je het leven leuk als je partner uitgezonden wordt naar Afghanistan? The Singing Club laat zien hoe Kate, Lisa en vele andere Britse vrouwen afleiding zoeken tijdens de missie: door het vormen van een zangclub! Geen koor, want dat is te ouderwets. Tegen ieders verwachtingen in blijkt de zangclub een groot succes en mogen de dames optreden in de magische Royal Albert Hall… Maar zal het ze helpen door deze moeilijke en angstige periode heen te komen? Britse humor, sterk acteerwerk: dit is feel-good op z’n best.

Cinetree-founder Hanna Verboom over ‘The Singing Club’

De kracht van zang

Door Nikki Nilwik

In Nederland hebben we sinds de Tweede Wereldoorlog gelukkig geen oorlog in eigen land meer hoeven meemaken. Dit betekent echter niet dat onze Nederlandse militairen stil hebben gezeten - in tegendeel zelfs. Nog steeds worden onze militairen op verschillende missies gestuurd en blijven hun families en vrienden (vaak) in angst achter. Natuurlijk zijn wij alle militairen die hun levens op het spel zetten enorm dankbaar, maar ook de thuisblijvers verdienen ons respect en liefde. Films als The Singing Club zijn juist daarom ook zo belangrijk.

Peter Cattaneo’s The Singing Club draait namelijk om het leven van de partners van militairen. Wat doen zij wanneer ze thuis achterblijven en hoe komen zij de dagen door? Iets waar we namelijk nooit echt bij stil staan, is de vrees en pijn waar deze partners doorheen gaan wanneer zij alleen thuis zijn. Bij ieder telefoontje houden zij hun hart vast, maar toch moeten zij gewoon door - hoe dan? The Singing Club laat het coping mechanisme zien van Kate, Lisa en vele andere Britse vrouwen wanneer hun partners worden uitgezonden op een missie in Afghanistan. Natuurlijk gaat iedereen anders om met de situatie; de een snakt naar een glas wijn, terwijl de ander de leegte vult met onnodige aankopen. Toch lijken alle vrouwen uiteindelijk een gezamenlijke middenweg te vinden in het vormen van een zangclub - geen koor, want dat is te ouderwets. Tegen ieders verwachtingen in zorgt de zangclub voor vriendschap, afleiding en blijkt de groep vrouwen zelfs goed te kunnen zingen. Zó goed, dat ze wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een herdenkingsdag-concert in de Royal Albert Hall… Maar wanneer Kate dat ene gevreesde telefoontje uit Afghanistan krijgt, lijkt al hun harde werk voor niks te zijn geweest.

Deze synopsis van The Singing Club klinkt misschien erg zwaar, en het klopt dat het thema van de film niet echt aanvoelt als een zomerbriesje, maar toch is het drama (dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal) allesbehalve droefgeestig. The Singing Club is juist ook grappig, hoopvol en krachtig. Het drama laat zien dat sommige dingen te moeilijk zijn om alleen doorheen te komen en bevestigt de belangrijke rol van familie en vrienden. De kans is aanwezig dat je een traantje zal moeten wegpinken, maar The Singing Club zal je zeker weten ook aan het lachen maken én achterlaten met een liefdevol en warm gevoel.

Must-see, omdat:

  • 1. The Singing Club een warme feelgood-film is met een belangrijke boodschap.

  • 2. Dit drama je aan het huilen zal maken van verdriet én geluk, wat bevestigd werd op het Heartland Filmfestival waar de film een prijs won voor ‘Truly Moving Picture’.

  • 3. Peter Cattaneo’s The Singing Club gebaseerd werd op de waargebeurde verhalen van honderden vrouwen die een soortgelijke zangclub opzetten.

“Are you going to be okay when I am gone?”

Richard (The Singing Club)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

2040

La Croisade

Je aandacht verdient aandacht

Proxima

Samen uit de schaduw

The Boat That Rocked

8 femmes

Nothing But the Sun

Polisse

Animal

Un Triomphe

Woman at War

Cowboys

Un Amour Impossible

Knight of Cups

Antoinette dans les Cévennes

The Hundred-Foot Journey

Monk

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Hors Normes

De Wilde Stad

Lion

Amazing Grace

School Life

Jackie

That Sugar Film

Florence Foster Jenkins

Yao

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

The Diving Bell and the Butterfly

170 Hz

Amélie

Once

The Selfish Giant

Le ballon rouge

Still Alice

A Late Quartet

Home For Christmas

De rouille et d'os

Mandela: Long Walk to Freedom

Virgin Mountain

Jusqu'à la garde

I, Daniel Blake

Dheepan

L'Odyssée

Turist

The Salt of the Earth

Life, Animated

A Bigger Splash

The Party

American Hustle

Doof Kind

So Help Me God

La Grande Bellezza

Suffragette

45 years

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.