Liebe in den Gängen

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Christian probeert zijn leven te beteren door te werken bij een Duitse groothandel. Wanneer hij als een blok valt voor collega Marion (Sandra Hüller), wordt het concentreren op zijn nieuwe baan lastig. Liebe in den Gängen weet een alledaagse werkplek om te toveren tot een magische plek van liefde en vriendschap. Een ietwat trage, droogkomische film – eentje voor de echte cinefielen!

Actrice Monic Hendrickx over 'Liebe in den Gängen'

Alledaagse magie

Door Nikki Nilwik

Liebe in den Gängen is een ode aan de werkvloer. Een plek die normaal gesproken wordt ondergewaardeerd, ondanks het feit dat velen van ons er zo’n 40 uur per week te vinden zijn. Collega’s worden slechts gezien als collega’s en de werkvloer zelf is niet meer dan een plek waar we de dag doorkomen voordat we naar huis mogen. De melancholische film Liebe in den Gängen laat echter zien dat de werkvloer – hoe somber deze soms ook lijkt – een prachtige plek kan zijn waar bijzondere relaties tot stand kunnen komen.

De film start met de eerste werkdag van Christian Gruvert (Franz Rogowski) bij een Oost-Duitse groothandel. Hij wordt ingewerkt door Bruno; een in eerste instantie nors ogende man die al jaren in de winkel werkt. Bruno leert Christian de fijne kneepjes van het vak, zoals vorkheftruck rijden, maar ook leert hij Christian de plekken waar hij stiekem kan roken en welk weggegooid eten hij uit de containers kan halen en opeten – de meest essentiële lessen dus. Bruno is echter niet de enige werknemer met wie Christian een warme band opbouwt. Ook met Marion (Sandra Hüller uit o.a. Toni Erdmann) – de openhartige vakkenvuller van de zoetafdeling – blijkt Christian al snel een goede klik te hebben. Het lijkt liefde op het eerste gezicht, maar helaas is het leven niet zó simpel…

Liebe in den Gängen is een melancholische en gevoelige film over vriendschap, liefde en verdriet, waarin een alledaagse, grauwe werkplek verandert in een romantische en hoopvolle omgeving. Thomas Stuber zorgt er met subtiele beelden en muziek voor dat doorsnee personen worden omgetoverd tot interessante, herkenbare personages en eenvoudige werkrelaties tot prachtige vriendschappen en liefdesbanden. De regisseur weet in Liebe in den Gängen het alledaagse een magische sfeer te geven en herinnert ons met deze film aan de bijzonderheid van het dagelijkse leven. De film komt wellicht wat traag op gang, maar weet gaandeweg je hart te veroveren – net zoals Christian, de man van weinig woorden, beetje bij beetje de harten van al zijn collega’s én van ons verovert.

Must-see, omdat:

  • 1. Thomas Stuber’s film genomineerd werd voor een Gouden Beer op het Filmfestival in Berlijn en daarnaast 12 andere prijzen won.

  • 2. Deze prachtige film romantisch is op een herkenbare manier. Gegarandeerd geen achterhaalde clichés dus!

  • 3. Liebe in den Gängen een subtiele film is, die een banale plek weet om te toveren tot iets magisch.

“Don’t be a dork, lift that fork.”

Bruno (Liebe in den Gängen)

Deze films werden ook geselecteerd door Monic Hendrickx

Le Jeune Ahmed

Médecin de Campagne

Woman

Gloria

Jeune et Jolie

The Paradise Suite

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.