Woman

Van Yann Arthus-Bertrand, maker van de indrukwekkende documentaire Human, is er nu Woman: een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Cinetree deelt 'Woman'

Must-see, omdat:

  • 1. De film een ode is aan de vrouw, maar ook aan culturele diversiteit. Je ziet onder andere vrouwelijke staatshoofden, beauty queens, buschauffeurs en moeders voorbijkomen, allemaal met hun eigen visie op het leven.

  • 2. Er ontzettend veel verschillende (maar stuk voor stuk belangrijke) onderwerpen aan bod komen: moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie, abortus en meer.

  • 3. Het geen documentaire van Arthus-Bertrand zou zijn, als er geen waanzinnig mooie beelden in voor zouden komen. Net als bij Human zit je ruim anderhalf uur lang met open mond te kijken naar de prachtige vrouwen en adembenemende landschappen.

Film in feiten

  • 1. Yann Arthus-Bertrand is een Franse fotograaf, die in eerste instantie vooral bekend werd om zijn fenomenale luchtfoto’s. Sinds 2006 maakt hij ook documentaires, waarvan Human misschien wel de beroemdste (en onze grote favoriet) is.

  • 2. Tijdens het maken van Human merkten Arthus-Bertrand en Mikova dat mannen niet aarzelden om plaats te nemen voor de camera, terwijl vrouwen vaak ontzettend terughoudend waren. Het belang van een documentaire als Woman, waarin juist de vrouw centraal staat, was voor beide makers dan ook snel duidelijk.

  • 3. Een deel van de beelden uit Woman zijn geschoten door Peter Lindbergh, de iconische fotograaf die in september 2019 overleed.

“I always saw myself as a bird. Not a chicken, but a great falcon flying high above the sky.”

Woman

Deze film werd ook geselecteerd door Monic Hendrickx

The Paradise Suite