Médecin de Campagne

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Jean-Pierre Werner, gespeeld door de enige echte François Cluzet (Intouchables, Les Petits Mouchoirs), heeft als huisarts de zware taak om iedereen in zijn dorp gezond te houden. Het woord rust kent hij niet, ook niet als hij zelf wordt gediagnosticeerd met hersenkanker en de net afgestudeerde dokter Nathalie hem komt ondersteunen. Zullen Jean-Pierre en de dorpelingen deze stadse nieuwkomer ooit accepteren?

Actrice Monic Hendrickx over 'Médecin de Campagne'

Heilzame feelgood

Door Nikki Nilwik

Met zijn rollen in Intouchables en Les Petits Mouchoirs veroverde François Cluzet de harten van het Franse én internationale publiek. Hoge verwachtingen hebben we dus zeker van deze geweldige Franse acteur en gelukkig maakt hij ze ook in Médecin de Campagne weer dubbel en dwars waar. Toch is het niet alleen Cluzet die Médecin de Campagne tot een groot succes maakt. Médecin de Campagne van Thomas Lilti is op alle vlakken het toonbeeld van het woord ‘heilzaam’ en daarmee de perfecte feelgood-film in hart en nieren.

Jean-Pierre Werner (gespeeld door François Cluzet) is huisarts op het Franse platteland. Het liefst doet hij alles volgens de oude stempel. Verandering en vernieuwing worden door hem, en daarmee ook door de rest van het dorp, gezien als ineffectief en onnodig. Zolang ze alles mogen doen op hun eigen manier, redden ze zich daar op het platteland – dit is de mentaliteit die er duidelijk overheerst. Logisch dus dat huisarts Jean-Pierre zijn diagnose hersenkanker niet zomaar accepteert. Hij weigert het zijn naasten te vertellen en te stoppen met werken. Desondanks wordt er door de rest van het team besloten dat Jean-Pierre hulp nodig heeft in de praktijk. Die hulp komt in de vorm van groentje in het vak Nathalie, die met allesbehalve open armen wordt ontvangen door Jean-Pierre en de dorpelingen. Gelukkig is Nathalie niet snel op haar tenen getrapt en weet ze dat je met een beetje geduld, liefde en vertrouwen een heel eind kan komen.

Zoals gezegd is Médecin de Campagne de perfecte feelgood-film en het toonbeeld van het woord heilzaam, dat letterlijk ‘wat je beter of gelukkiger maakt’ betekent. Médecin de Campagne maakt ons dus – hoe cheesy dit ook klinkt - beter en gelukkiger. Maar daarnaast zijn de prachtige beelden van het Franse platteland en het ijzersterke acteerwerk eigenlijk al reden genoeg om deze film te bekijken.

Must-see, omdat:

  • 1. Médecin de Campagne die prachtige en liefdevolle film is, die we soms gewoon even nodig hebben.

  • 2. François Cluzet de hoofdrol speelt – meer redenen hoeven we niet echt te geven toch?

  • 3. Médecin de Campagne genomineerd werd voor een César (oftewel de Franse Oscar).

“Nature is barbaric.”

Jean-Pierre (Médecin de Campagne)

Deze films werden ook geselecteerd door Monic Hendrickx

Liebe in den Gängen

Le Jeune Ahmed

Woman

Gloria

Jeune et Jolie

The Paradise Suite

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.