The Inspection

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

“Are you now or have you ever been a homosexual?” Op deze vraag van drilsergeant Laws schreeuwt de jonge Ellis French volmondig “nee”, in een poging zijn seksualiteit niet ook hier een probleem te laten zijn. Nadat zijn moeder hem het huis uit heeft gezet vanwege zijn homoseksualiteit, vestigt Ellis zijn laatste hoop op de Royal Navy's. Toch vindt hij - vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de militaire basistraining - onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze gemeenschap.

Filmprogrammeur Anne Lammers deelt 'The Inspection'

Must-see, omdat:

  • 1. The Inspection een moedige coming-of-age drama is waarin we een jongen volgen middenin zijn zoektocht naar acceptatie in een toxische mannelijke wereld.

  • 2. Deze film je de waarde van familie meegeeft - of dit nou een biologische of gekozen familie is. En dat in de ontwrichtende wereld van de marine, waar een sterk don’t ask, don’t tell-beleid ten aanzien van homoseksualiteit heerst.

  • 3. Hoofdrolspeler Jeremy Pope (o.a. bekend van de Netflix-series Hollywood en Pose) een indrukwekkende karakterstudie neerzet van een jongen die gebukt gaat onder de sociale druk van buitenaf, én zichzelf. Voor deze prestatie sleepte Pope een nominatie voor een Golden Globe in de wacht.

Film in feiten

  • 1. The Inspection is het speelfilmdebuut van regisseur Elegance Bratton, en is gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven. Zo werd hij door zijn moeder uit huis gezet vanwege zijn homoseksualiteit en vond hij zijn weg naar de marine. De moeilijke relatie met zijn moeder heeft Bratton echter nooit kunnen oplossen: zij overleed vlak voor de productie van de film.

  • 2. Gabrielle Union, die diens moeder speelt in The Inspection, droeg in de film de sieraden van Bratton’s moeder en gebruikte de oude familiebijbel als prop.

  • 3. De film is opgenomen in de staat Mississippi in de Verenigde Staten, en dat in de warmste zomermaanden: het werd er tijdens het filmen wel 47(!) graden Celsius.

“I will break you. I promise.”

Laws (The Inspection)

Deze films werden ook geselecteerd door Anne Lammers

Caro Diario

Good Luck to You, Leo Grande

Joyland

The Quiet Girl

The Last Bus

The Post

L’immensità

Silver Haze

C'mon C'mon

Nostalgia

No Bears

The Whale

M'n Beessie en Ik

Let It Be Morning

L'Innocent

Mirai

Tom of Finland

Les Plus Belles Années d’Une Vie

First Cow

Quand on a 17 ans

Bulbul Can Sing

Tre Piani

We Are Who We Are: aflevering 1

We Are Who We Are: aflevering 6

We Are Who We Are: aflevering 3

We Are Who We Are: aflevering 8

We Are Who We Are: aflevering 7

We Are Who We Are: aflevering 4

We Are Who We Are: aflevering 5

We Are Who We Are: aflevering 2

Buddy

Les Plages d'Agnès

Le meraviglie

Song to Song

Bienvenue chez les Ch'tis

Tous les soleils

Sieranevada

Wuthering Heights

De Laatste Dagen van Emma Blank

Mektoub, My Love: Canto Uno

Carol

Lean on Pete

Manifesto

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.