Silver Haze

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Als twintiger worstelt Franky (Vicky Knight) nog steeds met de traumatische brand die zij meemaakte als achtjarig meisje. Verdriet, boosheid en wraakgevoelens knagen vanbinnen aan haar. Maar dan bouwt Franky, werkend als verpleegster in Oost-Londen, een intieme band op met haar patiënte Florence, bij wie ze voor het eerst de liefdevolle acceptatie voelt waar ze naar op zoek is. Polak’s intieme drama neemt ons mee naar een turbulente maar liefdevolle weg naar acceptatie.

Filmprogrammeur Anne Lammers deelt 'Silver Haze'

Must-see, omdat:

  • 1. Vicky Knight een indrukwekkende prestatie neerzet als hoofdrolspeler Franky, waar zij ook een award voor in de wacht sleepte. Met haar heerlijke Britse cockney-accent weet dit kersverse talent je mee te slepen door alle emoties die komen kijken bij haar traumatische gebeurtenis.

  • 2. Silver Haze een indrukwekkend coming-of-age verhaal is over de weg naar het accepteren van jezelf dat wordt getekend door trauma en verlies, het ontdekken van je seksualiteit, en het vinden van je gekozen familie. Dat terwijl dit intieme drama ook een lust is voor het oog.

  • 3. Sacha Polak zich blijft bewijzen als treffende filmmaker: haar films zijn o.a. bekroond met een Gouden Kalf en awards op het Berlinale Filmfestival.

Film in feiten

  • 1. Silver Haze is regisseur - en Cinetree curator - Sacha Polak’s vierde speelfilm en haar tweede samenwerking met nieuwkomer Vicky Knight. Zo speelde Knight ook de hoofdrol in Polak’s Dirty God en maakt dit Silver Haze Knight’s tweede hoofdrol ooit.

  • 2. Polak baseerde Silver Haze op fragmenten uit het leven van Vicky Knight, aan de hand van verhalen die de actrice haar vertelde tijdens de promotietour voor de film Dirty God. Knight heeft op haar achtste een brand meegemaakt in haar opa’s pub, waardoor 30% van haar lichaam is bedekt met brandwonden.

  • 3. Naast haar acteercarrière werkt Knight in het dagelijks leven als verpleegster, in hetzelfde ziekenhuis waar ze zelf na haar ongeluk werd behandeld.

“Let go of that ball of anger that’s holding you back.”

(Silver Haze)

Deze films werden ook geselecteerd door Anne Lammers

Caro Diario

Good Luck to You, Leo Grande

Joyland

The Quiet Girl

The Last Bus

The Post

L’immensità

The Inspection

C'mon C'mon

Nostalgia

No Bears

The Whale

M'n Beessie en Ik

Let It Be Morning

L'Innocent

Mirai

Tom of Finland

Les Plus Belles Années d’Une Vie

First Cow

Quand on a 17 ans

Bulbul Can Sing

Tre Piani

We Are Who We Are: aflevering 1

We Are Who We Are: aflevering 6

We Are Who We Are: aflevering 3

We Are Who We Are: aflevering 8

We Are Who We Are: aflevering 7

We Are Who We Are: aflevering 4

We Are Who We Are: aflevering 5

We Are Who We Are: aflevering 2

Buddy

Les Plages d'Agnès

Le meraviglie

Song to Song

Bienvenue chez les Ch'tis

Tous les soleils

Sieranevada

Wuthering Heights

De Laatste Dagen van Emma Blank

Mektoub, My Love: Canto Uno

Carol

Lean on Pete

Manifesto

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.