Background image

Van Simavi & Cinetree, speciaal voor jou

Een maand lang toegang tot de mooiste films

Connecting women worldwide

Geloof jij ook in de kracht van vrouwen? Wij, Simavi & Cinetree, namelijk wel!

Vrouwen hebben wereldwijd een bijzondere positie: ze krijgen ongelijke kansen en hebben daardoor de meeste achterstand, maar juist daardoor hebben ze de grootste potentie om het verschil te gaan maken. Daarom besteden wij zo graag aandacht aan al die geweldige verhalen van vrouwen en meisjes. Tijdens HER Film Festival natuurlijk, maar ook de rest van het jaar.

Verhalen verbinden. Ze zorgen ervoor dat je wereld een beetje groter wordt, voor begrip. Daarom is Simavi trots om jou een maand gratis Cinetree aan te bieden. Zodat jij kunt genieten van de beste films, zonder keuzestress, maar van de verhalen die er echt toe doen.


Liefs,
Simavi & Cinetree

Over HER Film Festival

Met HER Film Festival – een jaarlijks terugkerend online festival in de herfst – tonen Simavi & Cinetree filmportretten van bijzondere vrouwen. Films en documentaires die je aan het denken zetten op een hoopvolle en inspirerende manier. Niets werkt zo verbindend als een goed verhaal.

Over Simavi

Simavi werkt al bijna een eeuw aan een gezonde en gelijkwaardige wereld in regio’s waar dit verre vanzelfsprekend is. Vooral vrouwen en meisjes hebben onevenredig veel last van thema's zoals toegang tot water en klimaatverandering. Daarom moedigt Simavi vrouwen en meisjes aan om hun recht op basisvoorzieningen op te eisen en een stem te hebben. Powerful women, healthy societies.

Over Cinetree

Onze collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires met een goed verhaal. Wekelijks selecteren we samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels die je gezien moet hebben. Iedere film wordt persoonlijk ingeleid en van context voorzien zodat de verhalen blijven hangen, ook nadat de film is afgelopen.


Nu op Cinetree

Een greep uit de maandselectie

Wuthering Heights

  • 2011
  • Drama, Romance
  • 129 minuten

Verboden liefde groeit uit tot een obsessie in het romantische maar rauwe Wuthering Heights. Een prestatie van formaat van de veelbekroonde regisseur Andrea Arnold (Fish Tank, American Honey).

Varda par Agnès

  • 2019
  • Documentary, Biography
  • 115 minuten

Agnès Varda ons uit hoe zij op haar ideeën kwam en wat de verschillende films en installaties voor haar betekenden. Een prachtig inkijkje in het hoofd van een waar filmicoon, dat maar liefst 74 prijzen op haar naam heeft staan.

Woman at War

  • 2018
  • Adventure, Comedy, Drama
  • 101 minuten

Het komische Woman At War laat de visie van klimaatactivist, koordirigent en toekomstige moeder Halla op de klimaatcrisis zien. Halla zet haar leven op het spel zet om de strijd tegen buitenlandse energieopwekkingsbedrijven te winnen.