Buddy

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Een kleine, intieme documentaire over grote helden. In Heddy Honigsmann’s Buddy volgen we zes geleidehonden die hun baasjes helpen in een leven dat niet altijd even makkelijk is. Kaiko helpt Erna met uitkleden, Utah zorgt voor blijheid in het leven van de autistische Zeb en Makker brengt de koppige Edith overal naartoe. De dappere vechtlust van de hoofdpersonen en de onvoorwaardelijke band tussen mens en hond wil je niet missen.

Filmprogrammeur Anne Lammers over 'Buddy'

Zo trouw als een hond

Door Nikki Nilwik

Wanneer we aan helden denken, denken we vooral aan belangrijke personen voor onszelf of de wereld. Mahatma Ghandi, je ouders, een schrijver of sporter, allemaal worden ze gezien als geldige antwoorden op de vraag: ‘wie is nou jouw held?’. Een antwoord dat echter minder snel verwacht wordt, maar voor sommige personen wel net zo passend, is ‘mijn hond’. Natuurlijk houden we van onze huisdieren en zien we een hond vaak als deel van het gezin. Maar deze relatie krijgt toch echt een andere lading als je hond er ook écht voor zorgt dat jij letterlijk en figuurlijk je vrijheid terugkrijgt. Buddy brengt dit onbetwistbaar in beeld.

In Heddy Honigmann’s verbluffende documentaire Buddy staan de zes geleidehonden Kaiko, Makker, Mister, Utah, Missy en Kay en hun baasjes centraal. De eigenaren van deze zes ongewone helden hebben allemaal hun eigen verhaal, die stuk voor stuk openhartig in beeld gebracht worden en eigenlijk stiekem ook allemaal hun eigen documentaire verdienen. Op een knappe manier zorgen regisseur Heddy Honigmann én de zes eigenaren van de geleidehonden er keer op keer voor dat de focus terugkomt bij de fascinerende viervoeters en de positieve wending die zij hebben gerealiseerd in het leven van hun baasjes. Zo zien we bijvoorbeeld hoe Mister ervoor zorgt dat ex-militair Trevor rustiger is op straat in zijn bijzijn, hoe Kaiko baasje Erna helpt bij het zetten van injecties en hoe Utah erop toeziet dat zijn kleine baas Zeb zich nooit meer alleen voelt. Deze combinatie van aangrijpende verhalen over fascinerende viervoeters, met zó veel liefde, maakt Buddy een prachtige documentaire. Een tranentrekker, leerzaam en leuk voor jong en oud, hondenhaters en kattenliefhebbers en voor iedereen die wel of niet gelooft in de belangrijke en speciale band tussen mens en dier. Na het zien van Buddy zal je deze relatie namelijk nooit meer bevragen of vergeten.

Must-see, omdat:

  • 1. Buddy een documentair liefdesportret is dat gegarandeerd zorgt voor een grote glimlach na afloop. We verwachten natuurlijk niet anders van Heddy Honigmann (Forever, Around The World, In 50 Concerts).

  • 2. Een bijzondere ode aan vechtlust en aan de speciale band tussen mens en hond en daarmee een aanrader voor iedereen.

  • 3. De film zijn wereldpremière beleefde op IDFA en onderdeel was van IDFA’s Competition for Dutch Documentary.

“Alles wat ik mis is hij, hij is een soort van extra ledemaat voor mij.”

Annebel (Buddy)

Deze films werden ook geselecteerd door Anne Lammers

Caro Diario

Good Luck to You, Leo Grande

Joyland

The Quiet Girl

The Last Bus

The Post

L’immensità

Silver Haze

The Inspection

C'mon C'mon

Nostalgia

No Bears

The Whale

M'n Beessie en Ik

Let It Be Morning

L'Innocent

Mirai

Tom of Finland

Les Plus Belles Années d’Une Vie

First Cow

Quand on a 17 ans

Bulbul Can Sing

Tre Piani

We Are Who We Are: aflevering 1

We Are Who We Are: aflevering 6

We Are Who We Are: aflevering 3

We Are Who We Are: aflevering 8

We Are Who We Are: aflevering 7

We Are Who We Are: aflevering 4

We Are Who We Are: aflevering 5

We Are Who We Are: aflevering 2

Les Plages d'Agnès

Le meraviglie

Song to Song

Bienvenue chez les Ch'tis

Tous les soleils

Sieranevada

Wuthering Heights

De Laatste Dagen van Emma Blank

Mektoub, My Love: Canto Uno

Carol

Lean on Pete

Manifesto

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.