Figlia Mia

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De jonge Vittoria wordt liefdevol opgevoed door pleegmoeder Tina. Alles verandert wanneer haar biologische moeder Angelica plotseling opduikt. Indringend drama over liefde en moederschap - en dat tegen de achtergrond van een zonovergoten Sardinië.

Regisseuse Mea Dols de Jong over 'Figlia Mia'

Moeders en dochter

Nature versus nurture: een eeuwenoud debat. Ben je een product van je genen, of uiteindelijk toch meer van je omgeving? Die vraag wordt weer eens bij je opgeroepen wanneer je Figlia Mia kijkt; het contrast tusssen nature en nurture had daar namelijk niet groter kunnen zijn.

In de film maak je kennis met de tienjarige Vittoria: een lief meisje met een prachtige bos rood, golvend haar, dat heen en weer getrokken wordt tussen haar pleeg- en biologische moeder. Pleegmoeder Tina is alles wat je op papier in een moeder zoekt: lief, rustig en zorgzaam. Biologische moeder Angelica (Alba Rorhwacher) is compleet het tegenovergestelde; een excentrieke, losbandige en impulsieve vrouw. Op papier alles wat je niet zoekt in een moeder - maar toch weet Angelica haar dochter te fascineren. Het leven bij pleegmoeder Tina is ten slotte veilig en voorspelbaar, maar is dat wat Vittoria wil in haar leven? Of besluit ze om, net als Angelica, haar stoute schoenen aan te trekken en de wereld te gaan ontdekken?

Die tweestrijd is precies waar Figlia Mia om draait. Enerzijds voert Vittoria een innerlijke tweestrijd, anderzijds voeren de twee moeders een behoorlijk openlijke strijd met elkaar. Voor wie zal Vittoria uiteindelijk kiezen? En is het überhaupt een kwestie van kiezen, of kunnen de moeders en dochter misschien gewoon naast elkaar leven? Je ziet het in dit intense, spannende Italiaanse drama.

Must-see, omdat:

  • 1. Figlia Mia in première ging op het Filmfestival in Berlijn en daar genomineerd werd voor een Gouden Beer.

  • 2. Dit een intens, maar vooral uniek verhaal over een driehoeksverhouding is: een jong meisje wordt verscheurd door de liefde voor haar twee moeders.

  • 3. Fenomenale rollen van de drie vrouwen! Actrices Alba Rohrwacher (Lazzaro Felice) en Valeria Golino zijn steengoed als moeders van Vittoria, maar vooral de jonge Sara Casu maakt indruk als Vittoria. Het lijkt alsof je haar gedurende de film volwassener en wijzer ziet worden.

“They say man is complicated and nature is simple. But sometimes, nature is complicated too.”

Figlia Mia

Deze films werden ook geselecteerd door Mea Dols de Jong

The Piano

God's Own Country

120 BPM

I Am A Woman Now

We Are The Best

Het Echte Leven

Laurence Anyways

Mommy

Boyhood

Dogman

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.