Beast

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Heb je ooit zoveel van iemand gehouden dat je hem of haar wel kon “opeten”? In het regiedebuut van acteur en regisseur Gaite Jansen Beast staat deze uitdrukking centraal. Een verleidelijke horrorfilm die bewijst dat de enige weg naar het hart van een man via zijn maag gaat. Letterlijk en figuurlijk.

In gesprek met de maker

Gaite Jansen speelt als actrice in de mooiste producties van eigen bodem (Supernova, Hoe duur was de suiker), maar maakt ook in het buitenland indruk met series als Peaky Blinders en JETT. Dit jaar schittert ze in BO, waar ze voor de tweede keer samenwerkt met filmmaker Joost van Ginkel (170HZ). Gaite merkte dat hoe meer zij opgroeide in de filmwereld, hoe meer ze erover fantaseerde om ook zelf iets te maken. Die droom werd werkelijkheid met haar korte filmdebuut Beast. Vandaag belden wij met Gaite in New York over het ontstaan van dit bijzondere project.

Hoe was het om als actrice voor het eerst aan de andere kant van de lens te staan?

‘‘Heel erg leuk! Ik had van tevoren een vermoeden dat ik het leuk zou gaan vinden, maar ik had in mijn wildste dromen niet verwacht dat ik het ZO leuk zou vinden! Ik hoop dat ik het nog vaak mag ervaren in mijn leven.’’

Wat ontstond er eerder: de droom om te regisseren of het verhaal van jouw korte debuutfilm Beast?

‘‘De droom om te regisseren… Lees het interview hier verder.

Ik wil niet eten, ik wil jou.

Beast

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.