Dolfje Weerwolfje

Als de lieve, verlegen Dolfje op de nacht van zijn zevende verjaardag plotseling verandert in een wit pluizig weerwolfje, weet hij niet wat hem overkomt. Dolfje wil helemaal niet anders zijn, hij wil net als iedereen zijn. Sprankelende kinderfilm over anders zijn en het accepteren daarvan.

Cinetree-founder Hanna Verboom vertelt over 'Dolfje Weerwolfje'

Drie keer must-see voor jong en oud

  • 1. Kinderfilm met een belangrijke boodschap: accepteer jezelf zoals je bent.

  • 2. De rol van Dolfje Weerwolfje ijzersterk wordt neergezet door misschien wel de leukste jeugdacteur van eigen bodem: Ole Kroes.

  • 3. Fantasierijke film die misschien wel de wolf in iedereen naar boven brengt: wat zou jij willen doen of durven als je een weerwolf was?

Film in feitjes

  • 1. Boekverfilming van de succesvolle kinderboekenschrijver Paul van Loon die vooral bekend staat om zijn heerlijke griezelverhalen zoals de Griezelbus-serie.

  • 2. Dolfje Weerwolfje werd geregisseerd door niemand minder Joram Lürsen; tevens de maker van de heerlijke feelgoodfilm Alles is Liefde.

  • 3. Dolfje Weerwolfje viel in de prijzen tijdens Het Giffoni Film Festival in het Italiaanse plaatsje Giffoni Valle Pianais. Dit filmfestival staat bekend als het grootste Europese filmfestival voor kinderen en tieners.

“Ik wil niet zo worden, ik wil het niet!”

Dolfje (Dolfje Weerwolfje)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

Monk

God Only Knows

Ma vie de Courgette

Lion

School Life

The Impossible

That Sugar Film

Florence Foster Jenkins

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

Slumdog Millionaire

170 Hz