Good Time

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

De broertjes Nick en Connie zijn twee handen op één buik. Wanneer Nick na een mislukte bankoverval in de gevangenis terecht komt, zet Connie daarom alles op alles om zijn broertje daar weg te krijgen. Maar dat blijkt een levensgevaarlijke onderneming. Bloedstollend en ijzersterk misdaaddrama met een fenomenale Robert Pattinson in de hoofdrol.

Actrice Olivia Londale over 'Good Time'

Race tegen de klok

De broertjes Nick en Connie Nikas hebben wilde plannen. Gevaarlijke plannen. Plannen die een groot risico met zich meebrengen. Maar: wél met een goed doel. De zwakzinnige Nick heeft het namelijk helemaal gehad met de verplichte therapieën die hij volgen moet. Zijn oma - die al jaren voor hem zorgt - wil dat hij hulp krijgt voor zijn problemen, maar wat Nick betreft helpt het niet. Het maakt hem alleen maar verdrietig om het over moeilijke dingen te hebben. Zinsverbanden leggen, spreekwoorden begrijpen: het wil hem allemaal niet lukken. Zijn oudere broer Connie is evenmin fan van de hele situatie. Hij ziet zijn broertje lijden onder de normen die de maatschappij hen oplegt. “Genoeg is genoeg”, vindt Connie, en dus besluit hij zijn kleine broertje uit diens lijden te verlossen en de nietsvermoedende Nick (die op dat moment middenin een therapiesessie zit) mee naar huis te nemen. Een lieve actie, zou je denken. Beter ook, misschien. Of niet?

Liefde gaat voor alles; zoveel wordt duidelijk in Good Time. Want alle ellende en hectiek die na deze gebeurtenis ontstaan, komen voort vanuit liefde. Connie wil zijn broertje weg hebben uit de grote stad. Weg van alle prikkels, weg van de mensen die niet goed voor hem zijn, weg van al het kwaad. Maar ja, daar is geld voor nodig. En wat doe je als je geld nodig hebt? Precies, dan besluit je een bank te overvallen. Zo gezegd, zo gedaan: Connie bedenkt een helder plannetje (“kán niet fout gaan”) en Nick - met al zijn onschuld en beperkingen - moet hem daar een handje bij helpen. Hartstikke spannend, hartstikke vet. Klinkt als genoeg stof voor een interessante langspeelfilm. Maar regisseurs-duo Benny en Josh Safdie (alias The Safdie-brothers) zouden de broertjes Safdie niet zijn als ze het verhaal hier al lieten stoppen. En waar andere regisseurs hun film prima zouden laten eindigen, komen de broertjes Safdie pas net lekker op stoom.

Het belangrijkste deel van Good Time (voor zover je de rest minder belangrijk kunt noemen) speelt zich af gedurende één nacht. Eén bloedstollende nacht waarin werkelijk álles anders loopt dan gepland en de ene onverwachte gebeurtenis de andere overtreft. Echt een good time hebben de hoofdpersonages in deze film niet, maar wij als kijker heb je dat zéker wel. Zet je schrap voor één van de spannendste films die je in tijden zag.

Must-see, omdat:

  • Robert Pattinson in deze film een kant van zichzelf laat zien die we eerder niet zagen. Van dat brave, beeldschone Twilight-jongetje blijft in Good Time (gelukkig) weinig over. Daarvoor in de plaats krijgen we een wervelende acteerprestatie waar menig acteur aan kan tippen.

  • Good Time geregisseerd is door The Safdie-brothers, die met hun eerdere producties (o.a. Heaven Knows What en The Pleasure of Being Robbed) lieten zien dat zij waanzinnig veel talent hebben. En - voor de liefhebber - is er goed nieuws: eind dit jaar verschijnt opnieuw een Safdie-film, namelijk Uncut Gems (die nu al de beste film in tijden wordt genoemd).

  • Er weinig films zijn waarbij je letterlijk anderhalf uur lang op het puntje van je stoel zit. Good Time is een rollercoaster waarin de ene minuut nog spannender is dan de volgende.

“I think something very important is happening and it's deeply connected to my purpose.”

Connie Nikas (Good Time)

Deze films werden ook geselecteerd door Olivia Lonsdale

Almost Grown

Minoes

Abeltje

A little note to love

Karakters: Olivia Lonsdale

And Then We Danced

Babyteeth

Maurice

Varda par Agnès

Tomboy

Short Term 12

Prins

La Isla Mínima

Down to Earth

Un Amour de Jeunesse

The Fury of a Patient Man

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.