The Fury of a Patient Man

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het concept van een wraakfilm kennen we allemaal wel, maar tóch houdt The Fury of a Patient Man je anderhalf uur lang volledig in z’n greep. Een onverwachte, eigenzinnige en bloedstollende thriller waar we beter niet te veel over kunnen verklappen.

Olivia Lonsdale over 'The Fury of a Patient Man'

Hoed u voor de woede van een geduldig man

Door Laura Messina

En om er nog maar een spreekwoord in te gooien: “haastige spoed is zelden goed”. Of: “geduld is een schone zaak”. Al op jonge leeftijd leren we dat we op onze beurt moeten wachten, op tijd van huis moeten vertrekken en niet over straat mogen rennen. Van haasten komt vaak alleen maar ellende en onzorgvuldigheid, dus het is beter om rustig de tijd te nemen voor de dingen die je moet doen. In The Fury of a Patient Man maken we kennis met iemand die dat goed begrepen heeft. De titel, in het Nederlands ‘de woede van een geduldig man’, geeft eigenlijk ook meteen al weg wat je van deze film kunt verwachten.

Tijdens een overval op een Spaanse juwelier acht jaar geleden ging alles mis: iemand overleed, iemand raakte zwaargewond, en de onvoorspelbare Curro werd als enige opgepakt. Terwijl hij zijn tijd in de gevangens uitzit, krijgt zijn vriendin Ana een nieuwe klant in de bar waar ze werkt: de zwijgzame José. Wanneer Curro na acht jaar eindelijk vrijkomt, blijkt dat hij en José meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie zou denken…

En verder willen we eigenlijk niets meer verklappen over The Fury of a Patient Man, maar geloof ons: deze film houdt je van begin tot eind in z’n greep.

Must-see, omdat:

  • 1. Dit regiedebuut van Raúl Arévalo (die we kennen als acteur uit o.a. La Isla Mínima) maar liefst 4 Goya’s in de wacht sleepte.

  • 2. Je gegarandeerd anderhalf uur lang op het puntje van je stoel zit.

  • 3. De film zich grotendeels afspeelt in de buitenwijken van Madrid; een rauwe en realistische achtergrond.

“Family is blood, José. That's the way it is.”

The Fury of a Patient Man

Deze films werden ook geselecteerd door Olivia Lonsdale

Almost Grown

Minoes

Abeltje

A little note to love

Karakters: Olivia Lonsdale

And Then We Danced

Babyteeth

Maurice

Varda par Agnès

Good Time

Tomboy

Short Term 12

Prins

La Isla Mínima

Down to Earth

Un Amour de Jeunesse

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.