Nous Finirons Ensemble

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Charmant vervolg op - onze favoriet en een van best bekeken films - Les Petits Mouchoirs. En wij hebben de primeur! De vriendengroep keert terug naar het vakantiehuis in Zuid-Frankrijk waar zij - tien jaar ervoor - een bruisende, doch onstuimige vakantie beleefden. Heerlijke feelgoodfilm met o.a. Marion Cotillard en François Cluzet, de grootste acteurs van Frankrijk op dit moment!

Cinetree-founder Hanna Verboom over 'Nous Finirons Ensemble'

Met vrienden overleef je alles

Om het dieperliggend onderwerp van Nous Finirons Ensemble te begrijpen, lijkt het misschien vanzelfsprekend om eerst Les Petits Mouchoirs te kijken. Toch is Nous Finirons Ensemble toegankelijk voor iemand die de eerste film nog niet gezien heeft.

Met een ietwat treurig en bezorgd gezicht, opent Max (François Cluzet) de deuren van zijn vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, een plek waar hij lekker alleen kan zijn. Maar dat duurt niet lang… Zijn oude vrienden, die hij al jaren niet heeft gezien, sluipen naar binnen om Max te verassen voor zijn zestigste verjaardag. Een gelegenheid die ze voor geen goud willen missen. Terwijl iedereen enthousiast lijkt over het wederzien, deelt Max al snel zijn frustraties en onbegrip over het onaangekondigd bezoek.

En nu…? Veel drank, intieme gesprekken tot in de vroege uurtjes en dat alles in een groot vakantiehuis met uitzicht op zee. Er wordt gedanst, gelachen en geleefd. Doordat de vrienden veel tijd met elkaar doorbrengen, komen verschillende nieuwe geheimen naar boven waar niet iedereen van op de hoogte is. Als kijker wordt je van humoristische naar dramatische momenten van vreugde, woede en verdriet gesleurd. Een film die ieder personage op een eigen manier laat leven door grappige en bewogen dialogen.

In Nous Finirons Ensemble krijg je, zonder een minuut stil te zitten, het gevoel dat je zelf deel uitmaakt van de intiemste momenten van deze vriendengroep. Met dit gevoel weet regisseur Guillaime Canet een dynamisch beeld te geven van een langdurige vriendschap, afwisselend met goede en slechte tijden. Iets dat vaker voorkomt in het leven. Door Nous Finirons Ensemble krijg je, of je nu jong of oud bent, al zin om met je eigen vrienden een vakantiehuis te huren in Zuid-Frankrijk en samen het leven te reflecteren en vooral te vieren.

Must-see, omdat:

  • 1. De cast van Nous Finirons Ensemble werkelijk fenomenaal is (denk Marion Cotillard, Valérie Bonneton, Benoît Magimel en François Cluzet). Je kunt duidelijk zien dat deze acteurs al eerder samen een film maakten, want de chemie spat van het scherm.

  • 2. Werkelijk alle grote levensthema’s in deze film voorbij komen. Van opgroeiende kinderen tot echtscheidingen en nieuwe (liefdes)relaties: Nous Finirons Ensemble heeft het. Vermakelijk, grappig en vooral ook hartstikke leerzaam!

  • 3. De film je aan het denken zet: hoe kijk je naar je eigen vriendschap?

“I told you I want to be alone, and you invite friends I haven’t seen for more than three

years?”

Max (Nous Finirons Ensemble)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.