The Broken Circle Breakdown

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek?

Schrijfster Tatjana Almuli over 'The Broken Circle Breakdown'

Een klein kunstwerk

door Vera Baur

Toen onze curator Tatjana via Facebook een liedje hoorde wist ze het zeker: hier moest ze achteraan. Het leidde haar naar The Broken Circle Breakdown, een intens liefdesverhaal vol passie en muziek. Ze werd gelijk geraakt door de intieme wijze waarop het verhaal verteld wordt en de cruciale rol die de schitterende bluegrass soundtrack daarbij heeft. Een film over hoe liefde het noodlot overwint. En soms ook niet.

De regie is in handen van gevierd filmmaker Felix van Groeningen, die de afgelopen tien jaar het Vlaamse filmlandschap flink heeft beïnvloed. Groeningen produceert, vaak met zijn vrouw, actrice en schrijfster Charlotte Vermeesch. Samen creëren ze echte Vlaamse pareltjes; zoals de verfilming van Dimitri Verhulst’s De Helaasheid der dingen of het energieke en rauwe Belgica. Groeningen imponeert ook het internationale filmpubliek op grote filmfestivals zoals het Franse Cannes of Amerikaanse Sundance. Zijn internationale succes bracht hem de kans om zijn voeten te dippen in de filmindustrie van Hollywood. Het prachtige en aangrijpende Beautiful Boy, met grote sterren als Timothée Chalamet en Steve Carell, was het verrassende resultaat van zijn uitstapje naar Amerika. Wij zijn heel erg benieuwd naar zijn volgende project… Zou hij wederom een Vlaams kunstwerkje creëeren of een prikkelende Hollywood film? Wij blijven deze getalenteerde cineast in ieder geval op de voet volgen!

Must-see, omdat:

  • 1. The Broken Circle Breakdown een prachtig verhaal is over de liefde en de dood gemaakt door onze zuiderburen.

  • 2. De liedjes (gezongen door de acteurs zelf) geven enorm veel kracht aan het verhaal. Muziek die je ontroert tot op het bot.

  • 3. De film werd ingezonden door België voor de Oscars en ook nog eens genomineerd werd.

Wat is de moeite waard om op uw lijf te zetten dat er nooit meer afgaat?

Didier (The Broken Circle Breakdown)

Deze films werden ook geselecteerd door Tatjana Almuli

Grief is love in a heavy coat

Fat Front

Cobain

On Chesil Beach

Kapsalon Romy

50/50

Sweet Thing

Ask Dr. Ruth

What Maisie Knew

Y’aura t-il de la neige à Noël?

Rocks

Frida

God Only Knows

Dirty God

A Single Man

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.