Amazing Grace

We hebben er meer dan veertig jaar op moeten wachten, maar het was het wachten waard. Ga mee op muzikale reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis en geniet van de stem van Aretha Franklin: de Queen of Soul. In 1972 al vastgelegd maar wegens (technische) problemen in 2018 pas uitgebracht. Bereid je voor om op de bank te staan en zet die tissues maar klaar!

Must-see, omdat:

  • 1. Dansschoenen aan want deze documentaire is anderhalf uur lang swingen, zingen en bewegen!

  • 2. Wie was Aretha Franklin en wat maakte deze vrouw een succes? Amazing Grace schetst een prachtig beeld van Aretha in haar hoogtijdagen.

  • 3. Het bloed, zweet, tranen, rechtszaken, reconstructies, veel gedoe en 47 jaar heeft gekost om deze documentaire te mogen tonen. Maar, hij is er!

Film in feiten

  • 1. Het beeldmateriaal van Amazing Grace is in 1972 gefilmd. Wegens technische problemen verdween het materiaal in een kluis en werd het pas veertig jaar later opnieuw bekeken en gerestaureerd.

  • 2. De documentaire een ode is aan het album ‘Amazing Grace’. Het meest verkochte gospel album aller tijden, meer dan twee miljoen keer verkocht, ontving daarom twee keer Double Platinum en twee Grammy’s!

  • 3. Toen het materiaal in 2015 helemaal was hersteld, verbood Aretha Franklin dat de documentaire uitgezonden werd. Waarom ze daar zo stellig in was is tot op de dag van vandaag onbekend. Na het overlijden van de Queen of Soul was haar familie het erover eens dat de film gezien moest worden.

“…don’t bother with tissues. Bring a towel.”

The New York Times