Life Itself

In Life Itself komen de levens van twee families op twee verschillende continenten samen door een allesbeslissend en tragisch ongeval. Een hartverwarmend drama over familie, verlies en liefde door Dan Fogelman (Crazy Stupid Love, This is Us).

Cinetree deelt Life Itself

Must-see, omdat:

  • 1. Life Itself zich afspeelt op twee totaal verschillende plekken, namelijk in de Verenigde Staten en in Spanje - en dat levert bijzonder mooie beelden op!

  • 2. De film barst van de grote namen - denk aan Olivia Wilde, Antonio Banderas, Oscar Isaac (Star Wars: The Last Jedi), Mandy Patinkin (Homeland) en Annette Bening.

  • 3. Het leven is onvoorspelbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. Life Itself zet je weer even met beide benen op de grond.

Film in feiten

  • 1. Voordat de film opgenomen werd, was er een heuse strijd gaande om de filmrechten voor Life Itself. Amazon Studios, Universal Pictures en Paramount Pictures bleven tegen elkaar opbieden, en uiteindelijk kwam Amazon Studios als winnaar uit de strijd (met een bod van meer dan 10 miljoen dollar). De film werd in eerste instantie geselecteerd voor het Sundance Film Festival, maar ging uiteindelijk in première op het Toronto Filmfestival 2018.

  • 2. Regisseur Dan Fogelman onthulde in een tweet dat twee ervaringen uit zijn eigen leven, namelijk het verlies van zijn moeder en een jaar later de ontmoeting met zijn vrouw, zijn inspiratie waren voor de film.

  • 3. Veel kijkers en critici waren lichtelijk in shock door de grote hoeveelheid ellende en sterfgevallen in Life Itself. Voor Fogelman is dit juist de essentie van de film én van het leven: de ene dag is het leven verdrietig, de andere dag grappig, maar het is nooit maar één ding. “That’s life”.

"Life itself is the ultimate unreliable narrator."

Abby (Life Itself)