Life Itself

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In Life Itself komen de levens van twee families op twee verschillende continenten samen door een allesbeslissend en tragisch ongeval. Hartverwarmend drama over familie, verlies, liefde maar vooral over het leven - dat vrijwel nooit loopt zoals je in gedachten hebt.

Cinetree-founder Hanna Verboom over 'Life Itself'

That’s life

In Life Itself maken we kennis met, wat lijkt, het perfecte koppel met het perfecte liefdesverhaal. Abby en Will wonen allebei in New York, worden verliefd, trouwen en zijn al snel in verwachting van hun eerste kind. Voorspoediger kan het niet gaan. Maar dan zet een allesbeslissend en tragisch ongeval hun leven én dat van een familie aan de andere kant van de wereld compleet op z’n kop. Die connectie tussen twee vreemden, tussen families, geliefden, het heden en het verleden - dat is waar Life Itself om draait. Een hartverwarmend, verrassend drama met een cast waar je u tegen zegt.

Must-see, omdat:

  • 1. Life Itself zich afspeelt op twee totaal verschillende plekken, namelijk in de Verenigde Staten en in Spanje - en dat levert bijzonder mooie beelden op!

  • 2. De film barst van de grote namen - denk aan Olivia Wilde, Antonio Banderas (Dolor y Gloria), Mandy Patinkin en Annette Bening (20th Century Women).

  • 3. Het leven onvoorspelbaar is en een ongeluk in een klein hoekje zit. Life Itself zet je weer even met beide benen op de grond.

Film in feiten

  • 1. Voordat de film opgenomen werd, was er een heuse strijd gaande om de filmrechten voor Life Itself. Amazon Studios, Universal Pictures en Paramount Pictures bleven tegen elkaar opbieden, en uiteindelijk kwam Amazon Studios als winnaar uit de strijd (met een bod van meer dan 10 miljoen dollar). De film werd in eerste instantie geselecteerd voor het Sundance Film Festival, maar ging uiteindelijk in première op het Toronto Filmfestival 2018.

  • 2. Regisseur Dan Fogelman onthulde in een tweet dat twee ervaringen uit zijn eigen leven, namelijk het verlies van zijn moeder en een jaar later de ontmoeting met zijn vrouw, zijn inspiratie waren voor de film.

  • 3. Veel kijkers en critici waren lichtelijk in shock door de grote hoeveelheid ellende en sterfgevallen in Life Itself. Voor Fogelman is dit juist de essentie van de film én van het leven: de ene dag is het leven verdrietig, de andere dag grappig, maar het is nooit maar één ding.

“Life itself is the ultimate unreliable narrator.”

Abby (Life Itself)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

2040

La Croisade

Je aandacht verdient aandacht

Proxima

Samen uit de schaduw

The Boat That Rocked

8 femmes

Nothing But the Sun

Polisse

Animal

Un Triomphe

The Singing Club

Woman at War

Cowboys

Un Amour Impossible

Knight of Cups

Antoinette dans les Cévennes

The Hundred-Foot Journey

Monk

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Hors Normes

De Wilde Stad

Lion

Amazing Grace

School Life

Jackie

That Sugar Film

Florence Foster Jenkins

Yao

Green Book

The Red Turtle

The Diving Bell and the Butterfly

170 Hz

Amélie

Once

The Selfish Giant

Le ballon rouge

Still Alice

A Late Quartet

Home For Christmas

De rouille et d'os

Mandela: Long Walk to Freedom

Virgin Mountain

Jusqu'à la garde

I, Daniel Blake

Dheepan

L'Odyssée

Turist

The Salt of the Earth

Life, Animated

A Bigger Splash

The Party

American Hustle

Doof Kind

So Help Me God

La Grande Bellezza

Suffragette

45 years

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.