Tanna

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Op het afgelegen, vulkanische eiland Tanna worden twee mensen uit een traditionele stam verliefd. Tegen de wensen van hun ouders in trouwen ze en keren ze zich tegen de traditie van het uithuwelijken. Opgejaagd door hun stam trekken ze de wildernis is, met alle gevolgen van dien. Tanna brengt met haar prachtige cinematografie een unieke kijk op een klassiek liefdesverhaal.

Programmamaker Humberto Tan deelt 'Tanna'

Harten zonder grenzen

Één soort vertelling ontstijgt alle barrières van taal, cultuur en locatie: het verhaal van ware liefde. Hoewel Tanna gebaseerd is op een legende van het gelijknamige eiland, doet het toch ook verdacht veel aan Romeo & Julia denken – maar dan wel gefilmd met ongetrainde lokale bevolking als hoofdrolspelers, op film gevangen door twee documentairemakers die maanden met hen samenleefden. Het resultaat is bekend en exotisch tegelijk, maar bovenal niets minder dan betoverend.

Zoals curator Humberto Tan zegt: “wat Tanna zo uniek maakt is niet zozeer het liefdesverhaal, maar de omgeving.” En inderdaad, wat een omgeving. Tanna is is een vulkaaneiland met 30 duizend bewoners. Van oudsher wordt het leven daar gedicteerd door bepaalde leefregels, de Kastomwegen, maar in 1987 was er een verboden liefde die het equilibrium hiervan op de proef stelde.

Regisseurs Martin Butler en Bentley Dean zijn vooral getraind als documentairemakers, en de natuurlijkheid waarmee ze dit (toch wel vooropgezette verhaal) vastleggen zorgt ervoor dat je alle schittering meekrijgt. De glunderende blikken die Wawa en Dain uitwisselen lijken lol in het spel te zijn, maar ook oprechte affectie. Terwijl zij het verhaal draaiden, maakten ze in feite ook een tijdscapsule van een verder nagenoeg vergeten beschaving. De kracht van Tanna schuilt erin dat zij nergens op inboet: het beeld is prachtig, de locatie en mensen onvergetelijk, en het verhaal is er een dat je nooit genoeg kunt zien.

Must-see, omdat:

  • 1. Het eiland Tanna de meest prachtige plek is waar de film en jijzelf compleet in op gaan.

  • 2. Tanna een frisse en authentieke kijk geeft op een klassiek verhaal.

  • 3. De onervaren acteurs bewonderenswaardige kwetsbaarheid laten zien.

Film in feiten

  • 1. Tanna is een fictiefilm gemaakt door regisseurs die voorheen alleen documentaires hadden gemaakt, met hoofdacteurs zonder acteerervaring.

  • 2.De spreektaal van de film is Nauvhal.

  • 3. De film werd genomineerd voor de Oscar beste internationale film.

“I’ll always look after you.”

Mungau Dain (Tanna)

Deze films werden ook geselecteerd door Humberto Tan

Morgen gaat het beter

Monsieur Chocolat

RBG

Werk ohne Autor

Het Wonder van Le Petit Prince

Chocolat

Den Skyldige

Retour en Bourgogne

If Beale Street Could Talk

Amour

On the Road

The King's Speech

Young@Heart

Neon Bull

Dear White People

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.