Chocolat

Spreading great stories

  • Maandelijks 15 films & docu’s die je bijblijven

  • Geselecteerd en ingeleid door experts

  • 30% korting op huurfilms

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Vianne (Juliette Binoche) opent haar eigen chocolaterie in een pittoresk Frans dorpje. De dorpelingen zijn in eerste instantie argwanend, maar raken uiteindelijk toch in de ban van Vianne’s chocolaatjes - niet zonder reden, want ze hebben een héél bijzondere uitwerking. Chocolat is een echte feel good klassieker met maar liefst vijf Oscarnominaties op zak!

Humberto Tan over 'Chocolat'

Niet zomaar Chocolat

Dromen we er niet allemaal wel eens van om naar een hele nieuwe stad, land of zelfs continent te verhuizen en volledig opnieuw te beginnen? Om nieuwe mensen en culturen te leren kennen en iets op te bouwen op allerlei verschillende plekken? Vianne uit Chocolat droomt er niet alleen van, maar doet het regelmatig. Samen met haar dochter Anouk reist ze de wereld rond om mensen kennis te laten maken met de bijzondere werking van, je raadt het al, chocolade! Want haar chocolaatjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar hebben ook een ‘helende’ werking. Zo blaast één zakje bonbons de vrije avonden van een uitgeblust echtpaar nieuw leven in, zorgt een kopje chocolademelk ervoor dat een norse oude vrouw weer kan lachen, en brengt de chocolaterie zelfs opgebroken families en verloren geliefden weer samen.

Vianne’s nieuwste bestemming is een klein, pittoresk dorpje in Frankrijk genaamd Lansquenet. Ze is van plan na een poosje weer door te reizen naar een andere plek, maar dochter Anouk zou stiekem niets liever willen dan een vaste verblijfplaats waarin ze écht iets kan opbouwen. Of Lansquenet de meest geschikte plek is, kun je je echter afvragen. Het strenggelovige dorpje staat onder strak bewind van de burgemeester en op een moderne vrouw met een chocolaterie, middenin de vastentijd, zit het dorp niet bepaald te wachten…

Verder willen we niet te veel verklappen, maar geloof ons: als er één film bestaat waar je volledig bij kunt wegdromen, is het Chocolat. Zorg er wel voor dat je a) genoeg gegeten hebt of b) een doos bonbons klaar hebt liggen, want alleen het aanzicht van de chocolaatjes van Vianne lijkt al een magische werking te hebben.

Must-see, omdat:

  • 1. Chocolat genomineerd werd voor maar liefst 37 prijzen waaronder 5 Oscarnominaties.

  • 2. Je de magische sfeer uit het pittoreske dorpje tot in je woonkamer voelt. Het is natuurlijk geen optie, maar na het zien van deze film zou je het liefst meteen afreizen naar een schattig Frans dorpje en je eigen chocolaterie beginnen.

  • 3. Juliette Binoche, Johnny Depp en Judi Dench in één film - dat lijkt ons al reden genoeg!

“Ah, good morning. Can I interest you in some nipples of Venus?”

Vianne Rocher (Chocolat)

Deze films werden ook geselecteerd door Humberto Tan

Werk ohne Autor

Het Wonder van Le Petit Prince

Den Skyldige

Retour en Bourgogne

The King's Speech

Tanna

Neon Bull

Dear White People

Hotel Rwanda

La vita è bella

The Salt of the Earth

Spreading great stories

  • Maandelijks 15 films & docu’s die je bijblijven

  • Geselecteerd en ingeleid door experts

  • 30% korting op huurfilms

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand