[email protected]

Het [email protected] is misschien hoogbejaard, maar ze gaan los bij het zingen van Hendrix, Coldplay en Sonic Youth. Een hartverwarmende film vol humor, rock 'n roll en liefde voor het leven.

Founder Hanna Verboom over '[email protected]'

Fontein van Jeugd

Rock, punk en pop zijn de muziek van levenslust–en gelukkig ben je enkel zo oud als je je voelt. Dus wanneer muziek je in het bloed zit kun je je verheugen op een jeugdige oude dag. Zo blijkt wanneer je [email protected] kijkt: met een gemiddelde leeftijd van tachtig brengt dit ensemble de herfst van hun leven al rockend door!

“By the end of filming, I was almost looking forward to being 80!” aldus regisseur Stephen Walker. Met mensen als het [email protected] voor je lens is dat niet moeilijk te geloven. Strak in het gareel gehouden door dirigent Bob Cilman zingen zij vanuit hun tenen klassiekers van James Brown, maar ook modernere punk van Sonic Youth–alles met een enthousiasme waar menig twintiger iets van kan leren.

Daar waar de film makkelijk een valkuil in had kunnen lopen die menigeen ondervindt met Facebook- en Instagramgebruik (die van het enkel presenteren van de mooie en blije momenten) wordt [email protected] juist in balans gehouden doordat het laat zien dat de muziek voor deze mensen een uitlaatklep is. Niet alles in hun leven is zo blij en rooskleurig als de momenten op het podium. En juist dat is het wat het de moeite waard maakt je momenten van plezier na te streven.

[email protected] laat zien dat positiviteit en muziek fonteinen van jeugd zijn. En hoewel je lichaam het op een gegeven moment toch echt zal laten afweten kan een flinke slok op zijn tijd wonderen doen.

Film in feiten

  • Het [email protected] Chorus werd in 1982 opgericht in Northampton, Massachusetts door inwoners van The Walter Salvo House.

  • De samenstelling van het koor van tussen 1996-2004 deed meer dan twaalf tours door Europa, Australië, Amerika en Canada.

  • De “Golden Years” videoclip werd gefilmd op twee bekende plekken in Massachusetts. de Holyoke Draaimolen en Six Flags New England.

  • Fred Knittle, een van de grootste grappenmakers, die in de film ‘Fix You’ zingt, overleed op 1 januari 2009.

“We went from continent to continent, til I became incontinent and then we didn't go any further.”

Fred Knittle (Young @ Heart)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

Monk

God Only Knows

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Lion

School Life

The Impossible

That Sugar Film

Florence Foster Jenkins

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

Slumdog Millionaire

170 Hz