Speciaal voor de Feestdagen: Cinetree Kids

Goede films voor kinderen zijn steeds moeilijker te vinden. Het lijkt soms wel of ze met de dag sneller, heftiger en simpeler worden. Ontzettend jammer eigenlijk, want juist in deze tijd geloven wij dat het belangrijk is om kinderen in aanraking te laten komen met verhalen van anderen. Daarom willen we graag samen met jullie, onze leden, iets testen: Cinetree Kids! Zo vind je deze Feestdagen drie extra familiefilms bóven op jouw abonnement. Films die je gegarandeerd zullen raken; of je nu jong bent of oud. In ruil daarvoor vragen we je mee te doen aan onze enquête, daarmee besluiten we of de Kids-selectie een blijvertje is.

Op avontuur in de grote mensenwereld: Minoes (AL)

Poes Minoes uit de Emmalaan snapt niet waarom ze er plots uitziet als een chique jongedame. In deze tijdloze kinderklassieker neemt de verlegen juffrouw Minoes (Carice van Houten) je mee op avontuur in de grote mensenwereld. Daar leert ze letterlijk en figuurlijk om te springen, los te laten en haar allergrootste angsten te overwinnen. Een belangrijke levensles die we eigenlijk alle kinderen (en onszelf) mee moeten geven.

Alleen op de wereld: Ma vie de Courgette (6+)

Opgroeien binnen een warm gezin is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt de kleine Courgette in een speciaal opvanghuis geplaatst. Het kost Courgette moeite zijn plekje te vinden; ook omdat zijn leeftijdsgenootjes erg aan hem moeten wennen. Dat verandert echter als de lieve Camille het huis betreedt en Courgette steeds vaker de warmte van thuis begint te voelen. Een bijzonder mooie animatiefilm over eenzaamheid, geborgenheid en opgroeien.

Vriendschap tussen kind en dier: Kauwboy (9+)

Het veelbekroonde Kauwboy is eigenlijk niet specifiek een kinderfilm, maar vooral een film óver een kind. De 10-jarige Jojo heeft geen moeder en een complexe band met zijn vader. Gelukkig vindt hij troost in de speciale vriendschap met een baby kauw.Wanneer Jojo besluit de kleine kraai verborgen te houden voor zijn vader, komt hij klem te zitten tussen zorg voor zijn huisdier enerzijds en loyaliteit naar zijn vader anderzijds. Een ontroerende en aandoenlijke film die hopelijk ook jullie hart verovert.