Minoes

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In Minoes verandert poes Minoes (Carice van Houten) plotseling in een jonge vrouw. Dat is natuurlijk even wennen, maar ze merkt al snel dat het vrouw-zijn ook zo z’n voordelen heeft. Een kinderklassieker van Annie M.G. Schmidt, maar dan voor jong én oud.

Actrice Olivia Lonsdale vertelt over 'Minoes'

Poes Minoes!

Bij Cinetree zijn we groot fan van de verhalen van Annie M.G. Schmidt- zoals Ja Zuster, Nee Zuster, Abeltje, Otje en Pluk van de Petteflat. Maar als we heel eerlijk mogen zijn, heeft Minoes toch wel een bijzonder plekje in ons hart. In deze tijdloze kinderklassieker neemt de verlegen juffrouw Minoes (vertolkt door Cinetree-curator Carice van Houten) je mee op avontuur in de grote mensenwereld. Qua uiterlijk is Minoes helemaal mens, maar van binnen heeft ze nog alle eigenschappen van de poes die ze was. Ze spint zachtjes als ze een visje eet, geeft iedereen kopjes en maakt nachtelijke wandelingen over de daken van Killendoorn.

Zoals we gewend zijn van de verhalen van Annie M.G. Schmidt, bevat Minoes een belangrijke levensles (voor jong én oud). In de mensenwereld leert Minoes namelijk om, naast letterlijk, ook figuurlijk in het diepe te springen. Om lef te hebben, los te laten en haar allergrootste angsten te overwinnen. En dat maakt Minoes voor de volwassenen misschien nog wel het leukst om te zien.

Film in feitjes

  • 1. Minoes was een van de eerste kinderfilms die een Gouden Kalf voor beste film won.

  • 2. Carice van Houten is eigenlijk enorm allergisch voor katten. Gedurende de opnames moest ze dan ook constant allergie-pillen slikken om allergische reacties te onderdrukken.

  • 3. Leuk detail: de poezen worden ingesproken door allerlei bekende acteurs. Zo speelt Loes Luca tante Moortje, Hans Teeuwen speelt Tinus en Katja Schuurman de zus van Minoes.

“Ik snap ook niet waarom ik er uitzie als een mens!”

Juffrouw Minoes (Minoes)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.