Abeltje

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Laat je meenemen in de wondere wereld van Abeltje! Abeltje wordt na de zoveelste ruzie met zijn meester van school gehaald. Gelukkig vindt hij al snel een baantje als liftjongen in warenhuis Knots. Het enige wat hij daar niet mag doen, is drukken op het groene liftknopje. Drie keer raden wat hij tóch op z’n eerste werkdag doet…

Actrice Olivia Lonsdale over 'Abeltje'

Drie keer must-see voor jong en oud

  • 1. Je kunt heerlijk wegdromen bij het avontuur dat Abeltje meemaakt. Vliegende liften bestaan natuurlijk niet, maar hoe leuk zou het zijn als jij ook in een oogwenk de hele wereld rond kon reizen?!

  • 2. Niet alleen wij zijn fan van Abeltje: de film won een Gouden Kalf voor Beste Film.

  • 3. Omdat Abeltje niet bang is, doet hij dingen die we misschien niet allemaal zouden durven - zoals drukken op het groene liftknopje. Zou jij dat in zijn situatie ook doen, of zou je je netjes aan de regels houden?

Film in feitjes

  • 1. Abeltje is van dezelfde makers als Het Zakmes: één van onze andere favorieten!

  • 2. Abeltje is een de verfilming van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt uit 1953. Het was het eerste lange verhaal van Annie M.G. Schmidt, voor die tijd schreef ze voornamelijk gedichten, columns en liedjes.

  • 3. Destijds haalde de hoogte van het budget voor Abeltje de voorpagina’s. Met een budget van bijna 9 miljoen gulden was dit namelijk één van de duurste Nederlandse filmproducties ooit.

“Ik vind je gewoon cool! Vet cool.”

Laura (Abeltje)

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.