Background image
Cadeautje van Cinetree, Humberto Tan & Fotomuseum aan het Vrijthof:
een maand lang toegang tot de mooiste films

Dank voor je interesse in Morgen gaat het beter! Samen met team Cinetree en Fotomuseum aan het Vrijthof maakte ik de korte documentaire Morgen gaat het beter t.a.v. mijn gelijknamige fotoproject, waarvoor ik met 100 honderdplussers in gesprek ging over het leven en ze fotografeerde. Vanaf 23 september is de tentoonstelling hiervan te zien in Fotomuseum aan het Vrijthof - én de korte documentaire hier op Cinetree. Om je kennis te laten maken met meer van mijn favoriete films en verhalen, krijg je van ons een maand gratis Cinetree cadeau.

Veel kijkplezier! Humberto Tan

Over Morgen gaat het beter

Humberto Tan, Cinetree & Fotomuseum aan het Vrijthof presenteren: Morgen gaat het beter. Een intiem, grappig & hoopvol portret van drie 100 plussers die met Humberto in gesprek gaan over hun grootste dromen, diepste angsten en meest waardevolle levenslessen. Laat je verwonderen en betoveren door Mevrouw Fa-Si-Oen (108), Meneer Barleeus (102) en Meneer Oostra (102): drie totaal verschillende mensen, maar stuk voor stuk dol vol levenslust en wijsheden. Cinetree Original Morgen gaat het beter is krachtig in zijn eenvoud en laat je achter met rust, nostalgie en dankbaarheid, maar zet je ook aan het denken over de grote vragen des levens.

Drie films vol levenslust en wijsheden

Samen met Cinetree selecteerde ik drie films die aansluiten bij mijn fotoproject, die stuk voor stuk laten zien wat een lang leven jou kan leren. Je kunt ze alledrie bekijken tijdens jouw gratis maand Cinetree.

Young@Heart

  • 2007
  • Documentary, Comedy, Music
  • 107 minuten

Het Young@Heart-koor is misschien hoogbejaard, maar gaat los bij het zingen van Jimi Hendrix, Coldplay en Sonic Youth. De Britse documentairemaker Stephen Walker legt de levens van de fanatieke groep vast in haar voorbereidingen naar een belangrijk concert. Een hartverwarmende film vol humor, rock 'n roll en liefde voor het leven.

Lucky

  • 2017
  • Comedy, Drama, Western
  • 88 minuten

De 90-jarige, filosofische cowboy Lucky rebelleert tegen alles, maar nog het meest tegen de naderende dood. Prachtig, komisch en tegelijkertijd wrang portret met fenomenale rollen van Harry Dean Stanton (helaas voor de laatste keer) en David Lynch.

Amour

  • 2012
  • Drama, Romance
  • 122 minuten

Amour gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen een echtpaar dat al 60 jaar samen is. Het acteerwerk is fenomenaal, maar de kracht van deze film zit juist in de kleinste details. En dat vinden niet alleen wij; Michael Haneke sleepte met dit meesterwerk o.a. een Oscar, Gouden Palm, Golden Globe en twee BAFTA’s binnen. Een onvergetelijke ode aan de liefde.

Over Cinetree

Onze collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires met een goed verhaal. Wekelijks selecteren we samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels die je gezien moet hebben. Iedere film wordt persoonlijk ingeleid en van context voorzien zodat de verhalen blijven hangen, ook nadat de film is afgelopen.

“Veel mensen vragen aan mij: hoe hebt u dat gedaan? Hoe word ik net als u 108? Ik zeg: je moet niet vergeten om zuurstof in te nemen.”

Mevrouw Fa-Si-Oen, 108