Young@Heart

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Het Young@Heart-koor is misschien hoogbejaard, maar gaat los bij het zingen van Jimi Hendrix, Coldplay en Sonic Youth. De Britse documentairemaker Stephen Walker legt de levens van de fanatieke groep vast in haar voorbereidingen naar een belangrijk concert. Een hartverwarmende film vol humor, rock 'n roll en liefde voor het leven.

Presentator Humberto Tan over 'Young@Heart'

Must-see, omdat:

  • 1. Young@Heart, met het aanstekelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen van het bejaarde koor, zowel jong als oud aanspreekt.

  • 2. Naast de vele feelgood-momenten je ook de kwetsbaardere kanten van het leven als 80-plusser krijgt te zien.

  • 3. Het koor en hun covers werkelijk een genot zijn om naar te luisteren!

Film in feiten

  • Het Young@Heart Chorus werd in 1982 opgericht in Northampton, Massachusetts door inwoners van The Walter Salvo House.

  • De samenstelling van het koor van tussen 1996-2004 deed meer dan twaalf tours door Europa, Australië, Amerika en Canada.

  • De “Golden Years” videoclip werd gefilmd op twee bekende plekken in Massachusetts. de Holyoke Draaimolen en Six Flags New England.

  • Fred Knittle, een van de grootste grappenmakers, die in de film ‘Fix You’ zingt, overleed op 1 januari 2009.

Fontein van jeugd

Rock, punk en pop zijn de muziek van levenslust–en gelukkig ben je enkel zo oud als je je voelt. Dus wanneer muziek je in het bloed zit kun je je verheugen op een jeugdige oude dag. Zo blijkt wanneer je Young@Heart kijkt: met een gemiddelde leeftijd van tachtig brengt dit ensemble de herfst van hun leven al rockend door!

“By the end of filming, I was almost looking forward to being 80!” aldus regisseur Stephen Walker. Met mensen als het Young@Heart-koor voor je lens is dat niet moeilijk te geloven. Strak in het gareel gehouden door dirigent Bob Cilman zingen zij vanuit hun tenen klassiekers van James Brown, maar ook modernere punk van Sonic Youth–alles met een enthousiasme waar menig twintiger iets van kan leren.

Daar waar de film makkelijk een valkuil in had kunnen lopen die menigeen ondervindt met Facebook- en Instagramgebruik (die van het enkel presenteren van de mooie en blije momenten) wordt Young@Heart juist in balans gehouden doordat het laat zien dat de muziek voor deze mensen een uitlaatklep is. Niet alles in hun leven is zo blij en rooskleurig als de momenten op het podium. En juist dat is het wat het de moeite waard maakt je momenten van plezier na te streven.

Young@Heart laat zien dat positiviteit en muziek fonteinen van jeugd zijn. En hoewel je lichaam het op een gegeven moment toch echt zal laten afweten kan een flinke slok op zijn tijd wonderen doen.

“We went from continent to continent, til I became incontinent and then we didn't go any further.”

Fred Knittle (Young @ Heart)

Deze films werden ook geselecteerd door Humberto Tan

Morgen gaat het beter

Monsieur Chocolat

RBG

Werk ohne Autor

Het Wonder van Le Petit Prince

Chocolat

Den Skyldige

Retour en Bourgogne

If Beale Street Could Talk

Amour

On the Road

The King's Speech

Tanna

Neon Bull

Dear White People

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.