Amour

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Amour gaat over de onvoorwaardelijke liefde tussen een echtpaar dat al 60 jaar samen is. Het acteerwerk is fenomenaal, maar de kracht van deze film zit juist in de kleinste details. En dat vinden niet alleen wij; Michael Haneke sleepte met dit meesterwerk o.a. een Oscar, Gouden Palm, Golden Globe en twee BAFTA’s binnen. Een onvergetelijke ode aan de liefde.

Presentator & fotograaf Humberto Tan over 'Amour'

Must-see, omdat:

  • 1. Amour terecht de hemel in werd geprezen en op bijna elk belangrijk filmfestival ervandoor ging met de hoofdprijs.

  • 2. Dit misschien wel een van de grootste meesterwerken van Michael Haneke is, die wederom met een ongelooflijke precisie weet te tonen waar het in het leven pijn doet.

  • 3. Voortreffelijk acteerwerk van de bejaarde Franse acteurs Jean-Louis Trintignant en Emmanuelle Riva. Ook voor Isabelle Huppert (La Pianiste, Elle, L'avenir) is weer een glansrol weggelegd.

Ode aan de liefde

Michael Haneke’s Amour werd de hemel in geprezen, en terecht. Deze ontroerende film over de liefde van een echtpaar, dat vecht tegen de genadeloze klappen die het ouderdom uitdeelt, laat zien dat het leven geen makkelijke weg is om te bewandelen. Anne (Emmanuelle Riva, die voor haar rol werd overladen met prijzen) en Georges (Jean-Louis Trintignant) zijn al op leeftijd en leiden een rustig bestaan in Parijs, waar hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct, waardoor ze aan één kant van haar lichaam verlamd raakt en er een nieuwe fase in haar samenzijn met George aanbreekt. George verzorgt haar met al zijn kracht en liefde, maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt – en hij raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Ook wordt de relatie met hun dochter (Isabelle Huppert), die in het buitenland woont, behoorlijk op de proef gesteld…

Amour werd bekroond met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, werd nog voor vier andere Oscars genomineerd en maakte een ware zegetocht over de hele wereld. De Gouden Palm, de Golden Globe, twee BAFTA’s… alles werd door deze tour de force van Haneke binnengesleept. Een ode aan de liefde, maar ook een heel onontkoombare film. Want het getoonde staat ons allen te wachten.

“Things will go on, and then one day it will all be over.”

Georges (Amour)

Deze films werden ook geselecteerd door Humberto Tan

Morgen gaat het beter

Monsieur Chocolat

RBG

Werk ohne Autor

Het Wonder van Le Petit Prince

Chocolat

Den Skyldige

Retour en Bourgogne

If Beale Street Could Talk

On the Road

The King's Speech

Tanna

Young@Heart

Neon Bull

Dear White People

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.