Film Stars Don’t Die in Liverpool

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Romantische films zijn vaak net te zoetsappig en daardoor ongeloofwaardig. Film Stars Don’t Die in Liverpool is – ondanks het feit dat ‘ie onder het genre ‘romance’ valt – allesbehalve dit. De film vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van Oscarwinnares Gloria Grahame (Annette Bening) en Peter (Jamie Bell) en is naast romantisch ook rauw en eerlijk. De film werd voor drie BAFTA’s genomineerd en is een aanrader voor iedereen die weer wil geloven in de liefde in al haar vormen.

Hanna Verboom over 'Film Stars Don't Die In Liverpool'

Rauw en romantisch

door Nikki Nilwik

Gloria Grahame overleed in 1981 op 57-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York aan de gevolgen van kanker. Een sober einde, vooral voor iemand die zo’n levendig leven leidde als deze grote actrice. Gloria Grahame floreerde in de tijd van zwart-wit films namelijk tot de top van de filmwereld, waarin ze een Oscar won en genomineerd werd voor de prestigieuze Golden Globes. Hiernaast speelde ze onder andere in verschillende belangrijkste films uit die tijd, waaronder de bekende The Bad and the Beautiful en It’s a Wonderful Life. Behalve haar acteerwerk stond ze ook bekend om haar redelijk onconventionele liefdesrelaties, zoals de relatie die zij kreeg met haar eigen stiefzoon. Kortom, er waren (en zijn) genoeg redenen waarom je Gloria Grahame zou kunnen kennen – vooral in die tijd.

Toch herkende de jonge Peter Turner uit Liverpool (die 30 jaar jonger was dan Gloria toen zij elkaar leerde kennen) haar niet toen hij haar zag. Hij leerde haar ‘slechts’ kennen als zijn mysterieuze, extravagante buurvrouw en niet als gigantische actrice. Later kwam hij achter Gloria’s verleden, maar toen was hij allang verliefd. Vanaf het eerste moment dat hij haar zag, viel hij namelijk als een blok voor Gloria en vanaf dat moment waren de twee dan ook onafscheidelijk. Tenminste, totdat hun liefdesbubbel gebroken werd door slecht nieuws van Gloria’s dokter over haar gezondheid.

De voor drie BAFTA’s- genomineerde Filmstars Don’t Die in Liverpool werd geregisseerd door Paul McGuigan. In dit biografische drama brengt hij de emotionele, overweldigende liefde tussen Peter (Jamie Bell) en Gloria (Annette Bening) in beeld. Hun aantrekkingskracht bleek zo sterk dat die alles oversteeg; leeftijd, roddels, ruzies en ziekten. De tijd die zij met elkaar deelden, was kort maar krachtig en zorgde voor een uitzonderlijk verhaal om een film over te maken. Ondanks dit romantische verhaal, zorgen Paul McGuigan en de sterke acteurs (waaronder ook Kenneth Cranham en Julie Walters) er echter voor dat Filmstars Don’t Die in Liverpool rauw, romantisch en verterend is zónder zoetsappig te worden. Dit waargebeurde verhaal zal je daarom weer laten geloven in ware liefde en herinnert je eraan dat liefde alles kan overstijgen.

Must-see, omdat:

  • 1. Dit bijzondere, romantische verhaal gebaseerd is op de laatste paar jaar van Oscarwinnares en grootheid Gloria Grahame.

  • 2. Film Stars Don’t Die in Liverpool je herinnert aan de puurheid van liefde in al haar vormen.

  • 3. Dit biografische drama gedragen wordt door geweldige acteurs, waaronder Annette Bening, Jamie Bell en Julie Walters.

Peter, you are all I need.

Gloria (Film Stars Don’t Die in Liverpool)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

Je aandacht verdient aandacht

Samen uit de schaduw

Broken Flowers

Nothing But the Sun

Polisse

Animal

Un Triomphe

The Singing Club

Woman at War

Cowboys

Un Amour Impossible

Knight of Cups

Antoinette dans les Cévennes

The Hundred-Foot Journey

Monk

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Hors Normes

De Wilde Stad

Lion

Amazing Grace

School Life

Jackie

That Sugar Film

Florence Foster Jenkins

Dirty God

Yao

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

The Diving Bell and the Butterfly

Slumdog Millionaire

170 Hz

Amélie

Once

The Selfish Giant

Le ballon rouge

Still Alice

A Late Quartet

Home For Christmas

De rouille et d'os

Mandela: Long Walk to Freedom

Virgin Mountain

Jusqu'à la garde

I, Daniel Blake

Dheepan

L'Odyssée

Turist

The Salt of the Earth

Life, Animated

A Bigger Splash

The Party

American Hustle

Doof Kind

So Help Me God

La Grande Bellezza

Suffragette

45 years

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.